Ramenrestaurant Takumi opent 10e vestiging in Eindhoven
Deze maand opent ramenrestaurant Takumi hun nieuwe vestiging in het Brabantse Eindhoven. Naast hun bestaande locatie op de Kerkstraat, kunnen Eindhovenaren binnenkort ook terecht op de gloednieuwe locatie op de Nieuwstraat voor een authentiek Japanse noedelsoep. Daarmee telt de Takumi-keten inmiddels alweer tien vestigingen in Nederland.
De ramen liefde verspreiden
Met de opening van dit nieuwe restaurant komt Takumi weer een stap dichter bij haar doel om de liefde voor Japans soulfood over de hele wereld te verspreiden. De opening vindt - heel toepasselijk - plaats op 14 februari, de dag van de liefde. Met eerdere vestigingen in grote Nederlandse steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam staat de teller inmiddels op tien restaurants in ons land. Wereldwijd heeft de Ramen-keten vandaag de dag al meer dan veertig restaurants en het imperium blijft uitbreiden onder het motto ‘no ramen, no life!’.
Takumi is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een ´brand´ met eigen merchandise. Inmiddels telt de keten al 43 locaties verspreid door Europa in de landen Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Tsjechië.
Tonkotsu ramen
De noedelsoepen van Takumi vinden hun basis in originele recepten en authentieke kruiden. Speciaal geïmporteerd vanuit Japan voor een unieke smaak. De Tonkotsu ramen bouillon is een typisch Japanse bouillon die vaak in de Takumi keuken wordt gebruikt. Zo ook in Eindhoven. Deze ramen bouillon wordt gemaakt met varkensbotten en bereid door deze geruime tijd in water te koken. Varkensbouillon staat bekend om zijn hoge collageen- en vetgehalte. Dit samen maakt de soep romig, stevig en zacht van smaak. Deze traditionele bereidingswijze wordt bij Takumi al jaren toegepast en continu verbeterd voor een ultieme smaakbeleving voor iedere ramen-lover.
Over Takumi
Takumi is een Japans ramenrestaurant, opgericht in 2007 door Mr. Saeki en Mr. Okada. Ramen is het ultieme soul-food uit de Japanse keuken, waarbij Takumi bekend staat om de authentieke Sapporo Noodles. Takumi gebruikt alleen originele recepten en authentieke specerijen die zij speciaal uit Japan importeren. De ramen staan op verschillende wijze op het menu, met een bouillon van varken, kip, of Miso of Shoyu als basis. Daarnaast vind je op de kaart diverse bijgerechten als Gyoza, Kara-age.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen