Rein Rambaldo opent twee nieuwe horecazaken in Den Haag

Giorgio Rosa in Den Haag artimpressies

Rein Rambaldo opent twee nieuwe horecazaken in Den Haag

Horecaondernemer en designer Rein Rambaldo opent twee nieuwe horecazaken in Den Haag. In februari opent Giorgio Rosa, een restaurant met een Italiaans-mediterrane keuken. Later in het jaar volgt een Franse bistro en cocktailbar in het centrum van de stad. Voor Rambaldo voelt het als thuiskomen. “We hadden hier eerder MaMa Kelly en verkochten het restaurant in 2019. Nu zijn we terug met twee concepten waarmee we de Haagse horecascene willen verrijken.”

1. Giorgio Rosa

Op 17 februari opent Giorgio Rosa in de Binckhorst, een gebied dat zich ontpopt als nieuwe hotspot in Den Haag. Het restaurant krijgt een Italiaanse keuken met frisse mediterrane invloeden. Een bijzonder element is het pastalab, waar huisgemaakte pasta’s worden bereid, vertelt Rambaldo, die ook eigenaar is van de all day-zaak Miss Jones in Voorburg en designbureau De Horeca Fabriek runt. “Het geeft ons de mogelijkheid om te experimenteren en iets unieks neer te zetten. Daarnaast komen er ook pizza’s en andere mediterrane gerechten op de kaart.”

Het interieur kreeg een eenvoudig en warm design met natuurlijke tinten. Rambaldo focuste zich extra op de verlichting om de juiste sfeer te creëren. “Ik wilde geen overdadig interieur zoals je nu veel ziet bij nieuwe Italiaanse zaken. In plaats daarvan ligt de focus op luxe en eenvoud met comfort als uitgangspunt. Zo hebben we ronde booths toegevoegd die zowel comfortabel als stijlvol zijn. Het nodigt uit om lang te blijven tafelen, precies zoals Italianen dat doen.” De drankenkaart sluit naadloos aan op het concept. Hierop staan klassieke Italiaanse drankjes zoals Campari-combinaties, maar ook cocktails met een creatieve twist.

*Tekst gaat verder onder de foto.

Giorgio-Rosa-in-Den-Haag (2)
Giorgio-Rosa-in-Den-Haag (1) Giorgio-Rosa-in-Den-Haag (3)

2. Franse bistro en cocktailbar

In augustus of september volgt Rambaldo’s tweede nieuwe zaak: een Franse cocktailbar en bistro in hartje Den Haag. Het wordt een tweelaags concept, met op de begane grond een cocktailbar/gastrobar met kleine Franse gerechten én cocktails. De bovenverdieping wordt een klassieke Franse brasserie.

“Er zijn maar weinig goede cocktailbars in Den Haag, en dat biedt kansen. Wij willen iets onderscheidends neerzetten”, legt Rambaldo uit. De zaak zal van vroeg in de ochtend tot laat in de avond open zijn. Gasten kunnen er terecht voor koffie en croissants, lunch en diner, maar ook voor een bruisende avond met muziek van een dj.

Het interieur wordt modern en kleurrijk, met een vrouwelijke touch. “We merken dat vrouwen gevoeliger zijn voor nieuwe concepten en loyale gasten zijn. Door gebruik te maken van kleur en stijl willen we een omgeving creëren die aanspreekt én visueel aantrekkelijk is. Sociale media spelen daarbij een grote rol.”

Rambaldo hoopt hiermee een brede doelgroep aan te spreken, van modebewuste shoppers in het omliggende winkelpubliek tot fijnproevers. “Het wordt een plek waar iedereen zich welkom voelt, van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht.”

Artikel delen