Restaurant Éclusier opent in Bloemendaal: modern-klassiek Frans

Interieur van Restaurant Éclusier

Restaurant Éclusier opent in Bloemendaal: modern-klassiek Frans

Yorick de Groot en Michelle Leone openden eind juni restaurant Éclusier aan het Kerkplein in Bloemendaal. Het fine dining-restaurant heeft een modern-klassieke Franse keuken met internationale invloeden. "Hier kan ik altijd creatief zijn."

Het stel kent elkaar van hun tijd bij De Bokkedoorns** in Overveen. Hier werkte Yorick de Groot als souschef en Michelle Leone als sommelier. Daarna gingen ze aan de slag bij Fris in Haarlem. Hier leerde het stel hoe je een eigen zaak leidt. Al deze kennis en ervaring nemen ze nu mee in hun eigen restaurant Éclusier in Bloemendaal. De naam betekent sluiswachter: openstaande sluisdeuren verbinden twee stromingen. Dat gebeurt volgens het horecastel bij Éclusier ook: de klassiek Franse keuken wordt samengevoegd met moderne invloeden. 

Menu

“In het vak van chef-kok kan ik creatief zijn, dat vind ik mooi", laat De Groot weten op de website. "Ons werk verandert per seizoen en kaart. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te creëren en uit te voeren. Het is fijn om gasten blij te maken en ze een topavond te bezorgen.”

In de keuken is Pim Kaales de rechterhand van De Groot. Kaales kent het koppel ook van De Bokkedoorns en Fris. Er is een vijf- tot zevengangenmenu samengesteld met diverse à-la-carte-mogelijkheden. Van coquille met gekarameliseerde sesam en zacht gegaarde rode poon tot een selectie van internationale kazen en krokant gebakken zwezerik: gasten proeven het nu bij Éclusier. 

Wijn

Aan de voorkant staat maître-sommelier Leone die de wijnkaart beheert. Deze is klassiek en bevat voornamelijk Franse wijnen.

Restaurant-Éclusier-Bloemendaal (2) Restaurant-Éclusier-Bloemendaal (1)
Restaurant-Éclusier-Bloemendaal (5)
Restaurant-Éclusier-Bloemendaal-kwartel Restaurant-Éclusier-Bloemendaal (4)
Artikel delen