Onlangs openden Martijn Peters, Martijn Witlam, David André en Frits de Haes het nieuwe restaurant REM. Fine dining, een rooftop en een bar op drie verdiepingen. De locatie: de voor veel mensen bekende rood-witte stellage op grijze palen, in de Houthavens in Amsterdam.
Onlangs openden Martijn Peters, Martijn Witlam, David André en Frits de Haes er het nieuwe restaurant REM. Op de tweede verdieping zijn de keuken en bar, een etage hoger het restaurant en op het voormalige helikopterplatform is een dakterras. Studio REM kan worden afgehuurd voor meetings en events.
Het interieur is in de jaren 80-stijl. Zo is de meetingruimte ingericht met arcadekasten en flipperkast en het restaurant is ‘gastronomische fine dining met een speelse knipoog’: de gast dineert te midden van een robotkast, neon smiley en blinkende discobollen. Gasten eten er vier, vijf of zes gangen en chef is Bobby Rust.
De eigenaren zeggen: "Drie verdiepingen, REM bar, REM restaurant en REM rooftop, vormen samen de magische REM wereld waar de beleving centraal staat. Onze filosofie is dat alles kan en zou moeten kunnen. Geen regels. Een heerlijk zesgangendiner, een dansje in de bar of even uitrusten in een hangmat op het dakterras met adembenemend uitzicht: het kan allemaal."