Op zondag 1 september opende in Den Bosch een nieuw horecaconcept: Restaurant Smelt. Gelegen in de bekende Korte Putstraat, trok het restaurant direct veel belangstelling. Ondanks de warme temperaturen, lieten de inwoners van Den Bosch zich niet weerhouden van een avond met kaasfondue.
Eigenaren Gijs Remijnse en Rens Wattimena leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de Hoge Hotelschool in Maastricht en hebben sindsdien de krachten gebundeld. Hun succesvolle crowdfundingactie in maart gaf hen een vliegende start en bij de langverwachte opening afgelopen zondag was het restaurant volledig volgeboekt. "De weg naar de opening verliep niet zonder uitdagingen", vertelt Remijnse. "Zo boorden we per ongeluk een gat in de waterleiding, slechts twee uur voordat ons pre-openingsdiner voor familie en vrienden zou beginnen. Maar alles wat fout gaat vóór de opening, zal op de dag zelf niet meer misgaan", vertelt hij met een glimlach.
Restaurant Smelt is gevestigd in het voormalige Tapperij De Keyzerin en biedt een kaasfondueconcept in samenwerking met De Kaaskamer uit Amsterdam. Het interieur weerspiegelt een mix van heden en verleden, waarbij Remijnse en Wattimena de karakteristieke elementen van De Keyzerin hebben behouden en aangevuld met vintage meubels en materialen die het concept versterken.
Op de menukaart staan diverse à-la-cartegerechten, maar het zijn de verschillende kaasfondues waar Smelt om bekend zal staan. Van een crème van geroosterde artisjokken als voorgerecht tot een Zwitserse kaasfondue gemaakt van L'Etivaz alpage, Vacherin Fribourgeois en Appenzeller Noir.