Restobar Vista opent in Rotterdam en zo ziet het eruit

Restobar Vista Rotterdam

Restobar Vista opent in Rotterdam en zo ziet het eruit

Restobar Vista opende de deuren op de Wilhelminapier in Rotterdam. Het ondernemerspaar Ingrid en Henrie van der Heijden is eigenaar en is bekend van Vista* in Willemstad. De gezichten van de nieuwe restobar zijn chef Kimmo Geus en gastvrouw Nikki Bijtenhoorn. De inrichting is gedaan door Jeroen Smeele van SMEELE Design en er is plek voor in totaal zeventig gasten. 

 

Foto's: Lyan von Furth

De gezichten van de restobar

De nieuwe zaak wordt gerund door chef Kimmo Geus (28) en gastvrouw Nikki Bijtenhoorn (22). Henrie van der Heijden: “Kimmo is al langere tijd mijn souschef in Willemstad en werkte eerder als souschef bij topzaken als Meliefste* in Wolphaartsdijk, Perceel* in Capelle aan den IJssel en Parkheuvel** in Rotterdam. Ook onze dochter Nikki heeft haar sporen liggen in Vista* Willemstad en zij en Kimmo gaan onze Rotterdamse zaak volgens onze filosofie runnen. Maître-sommelier is Pieter van Hoof, hij heeft veel ervaring bij toprestaurants in de regio Eindhoven en Rotterdam. Onze basis blijft in Willemstad, maar de eerste maanden zijn we vrijwel dagelijks in Rotterdam om de zaak mee op te bouwen.”

De menukaart

Restobar Vista staat voor vrijheid, dit komt ook terug in de menukaart. In plaats van een vast meergangenmenu, ligt de focus op de à-la-carte-kaart. Daarop staan gerechten als carpaccio, vongole met groene curry, langoustines à la plancha, op de graat gebakken Noordzeetong, ribeye met bearnaisesaus, tournedos en Vista-klassiekers zoals linguine met hoeve-ei en truffel en de Vista-oester. Verder is er een kaart met onderscheidende bites en een lunchmenu van drie gangen.

*De tekst gaat verder onder de foto.

Zeebaars-citrus-gerecht-restobar-Vista
Tiradito van zeebaars met citrus. Foto: Lyan von Furth

Interieur en design

Voor het interieurontwerp is net als in Willemstad gekozen voor Jeroen Smeele van SMEELE Design. Hij ontwierp een zacht, licht en stijlvol interieur met de tinten blauw en roze in de hoofdrol en waarin het blauw verwijst naar het water. Ingrid van der Heijden: “Het water komt terug in de blauwtinten van de wandbekleding en de stoffering van de stoelen. De halfronde banken zijn bekleed met zachtroze stoffering en verder komen beide tinten subtiel op tafel terug in waterglazen en sideplates en meer prominent in diverse accessoires."

"Eyecatchers zijn de bijzondere langwerpige witte hanglampen in de vorm van spindels, de bloemboeketten en het meubel waarop we de kazen presenteren. Zittend aan de eetbar kijk je direct de open keuken in, waardoor de bar ook een chef’s table is. Voor private dining is het achterste deel van het restaurant geschikt, hier is plaats voor maximaal twintig personen. We zijn ook heel blij met het terras; hier kun je al tafelend genieten van een van de mooiste uitzichten over het water en Rotterdam.”

*De tekst gaat verder onder de foto's.

Interieur-Restobar-Vista-Rotterdam-1 Interieur-restobar-Vista-Rotterdam-2

Uitgebreide wijnkaart

De wijnkaart telt rond de driehonderd wijnen, meest uit Europa en daarnaast zijn Zuid-Afrika en Noord-Amerika vertegenwoordigd. Ingrid van der Heijden: “De wijnkaart weerspiegelt onze eigen smaak en bevat onder meer wat oudere jaargangen Bourgognewijnen. Verder besteden we veel aandacht aan cocktails, zowel met als zonder alcohol.”

Vista-gevoel naar Rotterdam brengen

Ingrid en Henrie van der Heijden zijn trots op hun nieuwe restaurant. “Samen met Nikki en Kimmo en het team hebben we er ontzettend veel zin in om het Vista-gevoel naar Rotterdam te brengen. Aan de hand van de positieve reacties die we in de eerste week kregen hebben we er veel vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

OVER INGRID EN HENRIE VAN DER HEIJDEN

Gastvrouw Ingrid en chef Henrie van der Heijden werkten eerder samen in topzaken, voordat zij van 2011 tot 2016 hun eigen toprestaurant ’t Raadhuis in Heinenoord runden. Ze groeiden er uit hun jasje en openden in 2016 restaurant Vista in Willemstad, dat in december 2017 onderscheiden werd met een Michelinster. In 2020 behaalde Henrie de titel van SVH Meesterkok. In juli 2024 openden ze een tweede restaurant: Restobar Vista in Rotterdam.

Nikki-Bijtenboom-Kimmo-Geus-Ingrid-en-Henrie-van-der-heijden-Vista-Rotterdam

Foto v.l.n.r: Nikki Bijtenboom, Kimmo Geus, Ingrid en Henrie van der Heijden. 

Artikel delen