Half april openden Rick van der Broek (voormalige mede-eigenaar Orangerie De Pol in Doetinchem en jarenlang werkzaam geweest in de horeca op Bonaire) en Juliëtte Kampschmidt (komt uit een horecafamilie) restaurant Stampij, aan de Korte Heezenstraat in Doetinchem. Wij spraken de eigenaren van deze kleine zaak, die alleen open is op donderdag, vrijdag en zaterdag. "Het is een casual restaurant zonder poespas en met producten uit de Achterhoek."
"In het centrum van Doetinchem is het pand van een voormalig schoenwinkel omgetoverd tot een vernieuwend en eigentijds restaurant. Het lange, smalle pand is een echte pijpenla zoals men dat noemt. De complete verbouwing is gedaan door de ondernemers zelf. Wat gelijk opvalt is de glazen pui in combinatie met het staal van de kozijnen. Achter het glas direct de open keuken vanwaar alle gerechten gemaakt worden door de twee chefs. De gast krijgt letterlijk een kijkje in de keuken bij binnenkomst. De ruimte heeft mooie natuurlijke kleuren en aaibare materialen met veel groen en planten."
Tekst gaat onder de afbeelding verder.
"Bij Stampij worden Achterhoekse producten in een ongedwongen setting getransformeerd in smaakvolle gerechten. Er is een balans tussen de gerechten, de wijnen en de service. Daaromheen worden de zintuigen geprikkeld door de ambiance en de muziek. Stampij is een eerlijke en casual restaurant concept zonder poespas."
"De opening van het restaurant vond op 13 april plaats. De Stampij zal alleen geopend zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag. Op de zaterdag serveert het restaurant ook lunch."
Tekst gaat onder de afbeeldingen verder.
Chef-kok Rick van den Broek en gastvrouw Juliëtte Kampschmidt zijn de eigenaren van Stampij. Beide ondernemers hebben veel ervaring in de horeca.
Over Rick van den Broek