Op 23 oktober 2024 hebben gastvrouw-sommelier Chantal de Raaf en chef-kok Rolph Hensens hun vernieuwde Rolph’s Deli - Le Petit Restaurant geopend in Rotterdam. Het voormalige Rolph’s Deli is getransformeerd tot een Franse bistro, waar gasten welkom zijn voor ontbijt, lunch, diner en cocktails.
Gelegen aan de Otto Reuchlinweg 974 op de Wilhelminapier, biedt het restaurant plaats aan 38 gasten in een moderne ruimte van 100 m², met een open keuken en een terras. De Raaf en Hensens exploiteren al sinds 2018 hun ontbijt- en lunchzaak Rolph’s Deli op dezelfde locatie. Daarnaast runden zij vanaf 2014 het gerenommeerde restaurant HMB in Rotterdam, dat zij in de zomer van 2024 hebben verkocht.
De vertrouwde ontbijt- en lunchgerechten van Rolph’s Deli blijven beschikbaar, nu aangevuld met een dineroptie onder de naam Le Petit Restaurant. Vanaf 17.30 uur kunnen gasten hier gerechten uit de Franse bistrokeuken proeven.
“Hier koken we op een ander niveau dan bij HMB”, vertelt Rolph Hensens. “Ik omschrijf het als ‘bistro-plus’ gerechten met pure, eerlijke smaken. Onze keuken is verfijnd maar niet ingewikkeld, met een eigenzinnige twist die goed bij ons én bij Rotterdam past.” Op de regelmatig wisselende avondkaart staan moderne bistrogerechten, zoals rauw gemarineerde tonijn met sesam en avocado, afgewisseld met klassiekers als salade niçoise, steak tartare, oesters, carpaccio en boeuf bourguignon.
*Tekst gaat verder onder de foto's.
In de afgelopen weken is het interieur omgevormd tot een gezellige bistro in art-deco stijl. Opvallende elementen zijn de vloer met geometrisch patroon en bronstinten in de wandbekleding, meubels en details. “Dit geeft de zaak een intieme sfeer”, aldus Chantal de Raaf. “Als we ’s avonds de tafels aankleden met linnen en sfeerverlichting, wordt het extra gezellig. Door onze kleinschaligheid en persoonlijke aandacht bieden we een unieke eetervaring. Sinds de opening op 23 oktober hebben we veel positieve reacties ontvangen.”
De wijnkaart, samengesteld door vinoloog Chantal de Raaf, biedt een ruime keuze aan Europese wijnen, met een nadruk op Frankrijk en Italië. “We hebben veel wijnen onder de 50 euro, en met behulp van het Coravin-systeem kunnen we ook duurdere wijnen per glas aanbieden”, zegt De Raaf. “Eigenwijs als we zijn, serveren we champagne in coupes in plaats van flûtes.” Daarnaast biedt het restaurant een uitgebreide selectie cocktails en mocktails, die zowel overdag als ’s avonds worden geserveerd.
*Tekst gaat verder onder de foto's.
Chef-kok Rolph Hensens deed ervaring op bij sterrenrestaurants als La Rive (nu gesloten), Parkheuvel**, Mijn Keuken (nu gesloten) en Fred** in Rotterdam. Vinoloog Chantal de Raaf werkte als gastvrouw en sommelier bij topzaken als Villa la Ruche, Mijn Keuken en Fred. Na een periode bij Quartier du Port in Rotterdam (nu gesloten) openden zij in 2014 hun eigen restaurant, HMB, dat al snel werd opgenomen in toonaangevende restaurantgidsen. In 2018 volgde hun ontbijt- en lunchzaak Rolph’s Deli. Na de verkoop van HMB breidden zij Rolph’s Deli per 23 oktober 2024 uit met de bistroformule Le Petit Restaurant.