Rooftops Rotterdam: 5 horecazaken op grote hoogte

Rooftops Rotterdam

Rooftops Rotterdam: 5 horecazaken op grote hoogte

In Rotterdam opent de ene na de andere horecazaak, daarbij staat de stad bekend om zijn hoge gebouwen. Deze twee aspecten komen samen bij verschillende rooftops in Rotterdam. Lees in dit artikel over vijf culinaire bestemmingen op grote hoogte in de havenstad. 

 

1. Teds - op het dak

De naam van deze Teds-vestiging laat weinig aan de verbeelding over: bij Teds op het dak bevind je je letterlijk op het dak. Je wordt hier omringd door veel groen, en je kijkt uit over de skyline van de stad. De hele dag door strijk je hier neer voor een uitgebreid menu, waarbij tijd niet uitmaakt. Zo bestel je ’s ochtends al cocktails en wafelfrietjes. Teds Op Het Dak is een van de veertien locaties van Teds, van horecaondernemers Michiel en Sanne Huisman.

 

2. Elvy Gastrobar

Op de zevende verdieping van het nhow Rotterdam hotel vind je het rooftoprestaurant (en bar) Elvy Gastrobar. Het restaurant beschikt over kamerhoge ramen, zodat je het uitzicht op de Rotterdamse skyline niet kunt missen. Elvy Gastrobar serveert een brede selectie aan streetfoodgerechten van over de hele wereld, zoals buikspek, burrito bowls en gele curry. Ook ontbreken de cocktails niet, en staat er elke vrijdag- en zaterdagavond een dj om gasten dansend het weekend in te laten gaan.

3. Euromast Brasserie

In het centrum langs de Maas vind je de Euromast: een van de bekendste attracties in de havenstad, maar ook een culinaire bestemming. Op een hoogte van honderd meter kijk je tijdens een high tea, lunch, borrel of diner uit over de stad. Op de menukaart vind je een breed aanbod aan gerechten: van diamanthaas of zeebaars tot een Italiaanse gnocchi met pompoen en cherrytomaat. 

 

4. Celest

Onlangs is cocktailbar en restaurant CELEST geopend. Deze nieuwe hotspot is gevestigd op de 57ste en 58ste verdieping van de Zalmhaven en biedt een panoramisch 360-graden uitzicht over Rotterdam. Het interieur weerspiegelt een reis van de aarde naar de maan en varieert van koele noorderlichtkleuren tot warme zontinten. Chef-kok Lars Drost, voormalig souschef van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Amsterdam, leidt de keuken. Het menu combineert lokale seizoensproducten, gericht op lichte en vernieuwende gerechten.
 
CELEST-in-Rotterdam (14)
Cocktailbar en restaurant CELEST Rotterdam
 

5. Rooftop Rotterdam

Ook een rooftop, maar dan een evenementenlocatie, is Rooftop Rotterdam. Af te huren voor zakelijke borrels, events en feestjes. Het uitzicht liegt er niet om: boven op de tiende verdieping van het voormalig Shell-gebouw kijk je uit op de twee bekendste Rotterdamse straten: de Coolsingel en het Weena. 

Artikel delen