Muntjewerf is een geboren en getogen Amsterdammer en hij kent de stad als geen ander. De sfeer die hij met Slagerij de Beurs wil uitdragen, is het best te vergelijken met die van de betere bruine kroeg, waar een grapje en persoonlijk contact de basis vormen voor het unieke karakter. Hij wil service bieden die uit het hart gegeven is en van het hoogste kaliber. De keuken staat onder leiding van Timo de Beurs. Hij komt uit een slagersfamilie die decennialang de geroemde slagerij De Beurs runde in de Indische buurt van Amsterdam. Het nieuwe restaurant is dan ook een ode aan die familieslagerij.
Het menu is geïnspireerd op de klassieke Engelse keuken en Franse brasserie stijl. Zo staan onder andere English pies en paté en croûte op de kaart. De focus ligt op bijzondere vaktechnieken, voor zowel vlees-, vis- als groentegerechten, en ambacht en kwaliteit staan centraal. Er wordt zo veel mogelijk met lokale producten gewerkt. Bij Slagerij de Beurs draait het om simpele authentieke gerechten, op hoog niveau geserveerd. Slagerij de Beurs beschikt over 80 zitplaatsen en een ruime bar. De nieuwe horecazaak is te vinden in Eden Hotels, nabij het Rembrandtplein in Amsterdam, op de plek waar voorheen Brasserie Flo zat.
Het interieurconcept komt van David Tol. Hij heeft de zaak flink verfrist en was geïnspireerd door de klassieke brasserie stijl met oog voor het ambacht. Fel gele banken, staalwerk en licht blank hout worden gecombineerd met klassieke houten lambrisering en lijstwerken. De open keuken geeft zicht op de ambachtelijke bereiding van de gerechten.
Beste gerechten volgens Muntjewerf en De Beurs:
PATÉ EN CROÛTE | varken / pistache
LAMS PIE | witlof / rozemarijn / knoflook
AUBERGINE PIE | doperwtenpuree / gezoute citroen
KONIJN PIE met gedroogde pruim
GEFRITUURDE VARKENSPOOT (450 gr) | spitskool / ansjovis
Interieur Ontwerp & Projectmanagement: David Tol
Fotografie: Jordi Huisman
Realisatie: Mirato interieurprojecten
Interieurbouw: Hekker
E&W installaties: De Bundel Installatietechniek BV