Eerste soepbar en logement in Utrecht nu open

Eerste soepbar en logement in Utrecht nu open

Smullen bij Soep-er en slapen bij Petit Beijers, een combinatie van de eerste soepbar en logement in Utrecht. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt 16-18 in Utrecht.

Soepbar en logement aan de vismarkt

watermeloen soep soep-er utrechtUtrechts nieuwste horecalocatie aan de Vismarkt is sinds juli geopend. Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. 

Janine: “We werden verliefd op de locatie en startten een crowdfunding voor Soep-er, waar we soep, homemade bakery en koffie verkopen. Kort daarna hoorden we dat het bovengelegen logement Petit Beijers voor overname beschikbaar was. Begin mei tekenden we. En nu zijn we open!”

Centraal gelegen in monumentale grachtenpanden van Utrecht

Soep-er en Petit Beijers worden een tweede thuis voor Utrechtenaren en (Nederlandse) toeristen. De Vismarkt is gelegen aan de beroemde oude gracht, met de Domtoren om de hoek. Tom: “Kom bij ons op petitcation! Het in- en uitchecken voor de kamers van Petit Beijers gebeurt in Soep-er, waar we ook het ontbijt voor onze gasten serveren. We zijn een soepbar, receptie en lobby in één. In een monumentaal grachtenpand.”

Janine: “Inmiddels zijn we niet meer uit de keuken van Soep-er weg te slaan. Naast soep doen ook de homemade bakery en koffie van Boot Koffie het heel goed. Bij onze hotelgasten én bij Utrechtenaren.”

Overnachten in sfeervolle kamers

superior room petit beijers utrechtDe hotelkamers waren al snel volgeboekt voor de komende periode. “Geen kamer in boutique hotel Petit Beijers is hetzelfde”, vertelt Tom. “De verbouwing en inrichting van het pand is gerealiseerd door antiquair en monumentenliefhebber Bert Degenaar, onder andere bekend van het televisieprogramma ‘Van onschatbare waarde’.”

Bert: “Het was geen moeilijke beslissing om met dit duo tot zaken te komen. Ze zijn zo enthousiast en ambitieus; er is niets leuker dan met zulke ondernemers samen te werken!”

Over Janine en Tom

Gepassioneerde horecaondernemers Janine en Tom rondden de Hogere Hotelschool af, deden jarenlang horecaervaring op in Nederland, Nieuw-Zeeland, Thailand en Australië en droomden al lange tijd over hun eigen horecazaak. Tom: “We hebben veel geleerd en inspiratie opgedaan. Nu gaan we zelf aan de slag. Een droom die uitkomt.”

Artikel delen