Geopend: Spice Monkey in Utrecht

Geopend: Spice Monkey in Utrecht

Begin dit jaar openden Joris Visser en Guido van der Bor restaurant Spice Monkey in Utrecht, aan de Oostkade. Het duo deed inspiratie op tijdens een reis op Bali.

Foto's: Louis Hansel

Guido van der Bor: “Als je door de smalle en drukke straatjes van Bali rijdt, dan zie je om de paar meter wel een warung staan. Deze kleine eetkraampjes, vaak gerund door families, serveren de lekkerste lokale snacks en drankjes. Die sfeer van streetfood wilden we graag naar Spice Monkey in Utrecht halen. Dus met de smaken van daar, maar wel op onze eigen manier.”

Veel hout, bamboe en groen

Voor de echte Bali-vibes is er in het interieur van Spice Monkey veel gebruik gemaakt van hout, bamboe en groen. De grote ruimte van het restaurant is opgedeeld: voorin voelt het als een Indonesische warung middenin de jungle en achterin wanen gasten zich binnen bij een luxe Javaans–Balinees restaurant.
 

Menukaart van Spice Monkey in Utrecht

De Balinese keuken gaat van extreem pittig naar uiterst zoet en is een samenspel van invloeden uit de hele wereld. De menukaart van Spice Monkey speelt hierop in met herkenbare gerechten in een modern jasje. Denk aan saté van de barbecue, verse snacks, pittige salades, frietje rendang en kruidige springrolls, in combinatie met cocktails, healthy juices en lokaal bier zoals Bintang en Tiger Beer. De shared dining gerechten zijn vanaf €4,- per stuk te bestellen. Spice Monkey is te vinden op de plek waar eerst Gar du Sud zat.

Interieurbouw: &Hout 
Interieur: Joris Visser & Tubbsdesign

 

 

 

Artikel delen