Bunk Hotel en de Utrechter Stadsbrasserie en Bar bundelen hun kwaliteiten en openden samen aan de Catharijnekade een tijdelijk terras in tijden van coronacrisis. De achterliggende gedachte: een win-win voor zowel de gast als voor de twee horecagelegenheden en hun omzet.
Het aanzicht van de Catharijnekade en poort naar het centrum van Utrecht is erop vooruit gegaan met deze nieuwe aanwist. Voorheen waren hier vooral fietsen geparkeerd en stonden er overvolle prullenbakken. Het terras, recht voor de monumentale Westerkerk, is geopend van 's ochtends vroeg tot laat in de avond. De picknicktafels met parasols en verlichting maken het een sfeervol aanzicht.
De tafels op het terras staan op de momenteel vereiste 1,5 meter van elkaar af en door middel van plexiglas schermen kunnen de gasten er gerust met meerdere gezelschappen zitten. Met de aanvraag voor een terrasvergunning van beide ondernemingen is Utrecht nu twee terrassen rijker.
Met de drankkaart laat BUNK haar trots voor de stad zien. Koffie komt van de brander om de hoek, fris van lokale startups. Naast het zelf gebrouwen BUNK bier, staat ook een grote selectie bieren uit de streek op tap. Het menu is gevarieerd en biedt een keuze aan wijnen en cocktails die op het terras wellicht nog net even wat beter smaken.
Bij BUNK op het menu staan herkenbare gerechten uit de wereldkeuken vanaf 12 euro. Dagelijks vanaf 7.00 tot 22.30 uur is de keuken geopend voor een keuze uit duurzame vlees- en visgerechten, die ook te bestellen zijn als vegetarische variant. Er wordt bewust gekozen voor betaalbare en biologische streekproducten en doen ze er alles aan om voedselverspilling te voorkomen. 'Duurzaam, maar niet duur' is het motto van BUNK.
In september wanneer de doorgang van de Singel gereed is, is het een locatie waar met lekker weer veel bootjes langskomen. Zo kunnen de gasten op het terras genieten van het levendige uitzicht over het water.