Interview: Tsibo Lin van hotel The Collector
De deuren van hotel The Collector in Den Haag gingen begin dit jaar open, maar sloot vanwege de corona-crisis. Onlangs ging het hotel opnieuw open. Wij spraken met eigenaar Tsibo Lin, die het hotel samen runt met Celine Lin-Chu. Bekijk foto's van het interieur onder dit bericht.
Hoe reageerde personeel op de heropening?
"Het team medewerkers reageerde positief en had zin in om weer te starten na een lange periode van de intelligente lockdown. Uiteraard zijn er medewerkers die extra vragen en zorgen hebben. Die nemen we serieus en we proberen de zorgen zo veel mogelijk weg te nemen. Persoonlijk merk ik zelf dat het vaak niet om werkzaamheden in het hotel gaat, maar dat de reis van huis naar werk met het openbaar vervoer soms zorgen met zich mee breng. We hebben met elk personeelslid een gesprek hierover en proberen met iedereen tot de beste oplossing te komen. Voor ons is het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt."
Wat verwacht je van komende tijd?
"Ik heb positieve verwachtingen. Natuurlijk moeten we in het begin aan nieuwe procedures wennen. Dit is natuurlijk voor iedereen nieuw. Maar de bezetting zal in de eerste paar weken laag zijn, en dit geeft gelegenheid aan het team om aan alle protocollen te wennen. We zullen veel evalueren en indien nodig bijsturen. Tevens zullen bepaalde situaties onwennig of ongemakkelijk zijn, en we proberen hier zo goed mogelijk mee om te gaan. We blijven evalueren en communiceren. Ook met onze gasten om het beste te maken van deze periode, binnen de grenzen en de kaders die zijn gegeven."
Hoe probeer je gasten te trekken?
"Dit doen we door zoveel mogelijk online en offline zichtbaar te zijn via verschillende kanalen/platforms, zodat gasten ons kunnen vinden. Daarnaast is het voor ons belangrijk dat we de meest ultieme beleving verzorgen en dat we de kwaltiteit waarborgen als onze gasten daadwerkelijk in het hotel zijn. Dit leidt ook vaak tot positieve online beoordelingen. Verder staan wij altijd open voor leuke, creatieve samenwerkingen met andere partijen."
Welke maatregelen hebben jullie getroffen?
"De protocollen van het RIVM en de brancheorganisaties zijn leidend. Hierbij is het onze hoogste prioriteit om de veiligheid van onze hotelgasten en onze medewerkers te kunnen waarborgen. Belangrijk hierbij is bijvoorbeeld dat we het aantal contactmomenten gedurende het verblijf minimaliseren.
*Bij de frontdesk hebben we schermen geplaatst tussen gasten en medewerkers.
*De desinfectiemiddelen worden duidelijk gepresenteerd en we zullen de gasten op vriendelijke wijze attenderen en stimuleren om dit te gebruiken.
*We vragen gasten om zoveel mogelijk met een kaart te betalen - daar we het gebruik van contant geld willen minimaliseren.
*We hebben voor zover mogelijk eenrichtingsverkeerroutes gecreëerd in het hotel, dit betekent onder andere dat de gasten wordt gevraagd met de de lift naar boven te gaan en met de trap naar beneden.
*Personeel zal gasten altijd voorrang geven bij het passeren in de gangen van het hotel of een stap terugdoen om gasten op een gepaste afstand te laten passeren.
*De routings in de algemene ruimte en lobby worden aangegeven middels extra signage en informatie.
*Het ontbijt wordt aangepast, in plaats van een ontbijtbuffet schakelen voor in ieder geval deze periode over naar een variant waarbij we de gasten een vast ontbijtmenu met een aantal opties serveren. Bij het uitserveren zullen we rekening houden met de gepaste 1,5 meter afstand. Het ontbijt wordt in het zicht van de gasten geserveerd, zodat zij dit zelf kunnen pakken.
*Hygiene stond voor ons al op nummer één, maar op het gebied van housekeeping zullen we bepaalde oppervlaktes en ruimtes extra aandacht geven en alles grondig desinfecteren. Vooral de bezette hotelkamers zullen na gebruik grondig schoongemaakt en bovendien gedesinfecteerd worden. Ook de lift en alle bijbehorende knoppen zullen gedurende de hele dag meerdere malen worden gedesinfecteerd en schoongemaakt. Het trappenhuis en de trapleuningen krijgen ook extra aandacht krijgen en ook de ruimtes voor de medewerkers zullen meerdere malen per dag schoongemaakt en gedesinfecteerd worden.
Het hotel valt onder SLOK Hospitality Group, bekend van Mr. Jordaan, Linden Hotel en Hotel Luxer in Amsterdam. Lin is daarnaast medeoprichter van Foodhallen Amsterdam en Rotterdam en de Kanarie Club.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen