Dennis en Gabriëlle Koopmans openen begin september visrestaurant SEAson in Naarden. Dennis Koopmans was tot vorige maand nog executive chef-kok van Vis aan de Schelde en The Traveller in Amsterdam, terwijl zijn echtgenote Gabrielle Koopmans ruim twintig jaar ervaring in het Amstel hotel en als supervisor bij The Traveller meeneemt. Zij starten hun avontuur in Naarden samen met Maarten Bout, voormalig chef bij Grace in Utrecht.
Openingsfoto: Dennis Koopmans, Maarten Bout en Gabriëlle Koopmans voor hun restaurant SEAson in het Arsenaal
“Deze locatie is voor ons geschreven", vertelt eigenaar Dennis Koopmans. "Niet te groot, goed te controleren en ideaal om onze liefde voor het vak uit te oefenen. Met Maarten werkte ik bij Vis aan de Schelde een aantal jaar samen. We verstaan elkaar en dagen elkaar uit op culinair gebied. Dat leidt tot spannende seizoensgerechten. Gabriëlle is mijn partner en nu onze kinderen wat ouder zijn, is dit het moment om met z’n drieën onze droom na te jagen.”
Het doorgewinterde team heeft een uitgesproken doel voor ogen. Voor zowel gasten als eigenaren moet SEAson voelen als een tweede thuis. Een plek waar gasten steeds verrast worden door culinaire hoogtepunten met een dagelijks wisselend menu. De nachtvangst bepaalt het dagmenu. Hierdoor is het een extra uitdaging voor Koopmans en Bout om de menukaart vorm te geven.