WE ARE EDN, uitgesproken als 'eden', staat voor Engage, Develop en Nurture. De zaak streeft naar een duurzame, positieve verandering in de stad. Het interieur heeft een huiselijke sfeer met invloeden uit de natuur. Het menu combineert internationale gerechten met lokale favorieten. Met deze aanpak hoopt het restaurant de twee miljoen passanten per jaar op de Oosterdokkade aan te spreken om te komen ontbijten, lunchen, dineren of borrelen.
Imogen Robertson-Barnett, restaurant- en barmanager van WE ARE EDN: "We zijn een plek voor iedereen, of het nu onze gasten zijn of ons personeel. Er werken meer dan vijftien nationaliteiten bij ons die ieder hun eigen persoonlijke touch aan de zaak geven. WE ARE EDN is een levendig en hartverwarmend concept dat je nergens anders tegenkomt."
*De tekst gaat verder onder de foto
Het restaurant beschikt over een apart bargedeelte en is open van ontbijt tot borrel. Gasten genieten van eten en drinken te midden van planten, organische vormen en natuurlijke kleuren. Het duurzame menu biedt internationale gerechten én lokale favorieten, met veganistische, vegetarische, vlees- en visopties. Alle gerechten worden bereid met verse, seizoensgebonden ingrediënten. Voorbeelden van gerechten op het menu zijn wentelteefjes, papajasalade, een klassieke burger, ravioli met aubergine en spinazie, en een pistache-churro-sandwich.
Naast de bekende merken tapt de bar ook een aantal lokale biertjes, zoals OPA (Oosterdok Pale Ale), speciaal gebrouwen voor DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Daarnaast werkt het restaurant samen met de Limoncello Club uit Amsterdam. Zo schenken ze biologische limoncello en orancello uit gepersonaliseerde flessen. Ook is er veel aandacht voor dranken zonder of laag in alcohol. Ze werken bijvoorbeeld samen met de Amsterdamse Frisdrank Fabriek voor hun craft soda’s.
WE ARE EDN richt zich op duurzame, lokale oplossingen en ondersteunt initiatieven die bijdragen aan een gezondere planeet en gemeenschap. Denk hierbij aan het creëren van werkgelegenheid, het gebruik van seizoensgebonden producten en het implementeren van afvalreductiesystemen. De keuken werkt intensief samen met Nederlandse leveranciers, zoals De Pastafabriek uit Haarlem, Nice to Meat uit Almere en Broodheeren uit Raamsdonkveer.
Dylan Schiffers, Director of Food & Beverage, vertelt: "WE ARE EDN sluit naadloos aan bij onze visie om DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal te positioneren als een veelzijdige Food & Drink-bestemming. Dit gezinsvriendelijke restaurant vult onze nieuwe koffiebar LOT61 en skybar LuminAir perfect aan. Tegen het einde van het jaar zal de opening van de WE ARE EDN Bar de herpositionering van onze locaties compleet maken."
*De tekst gaat verder onder de foto.
DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station opende de deuren in 2011 en ligt op een kleine vijf minuten lopen van station Amsterdam Centraal. Dit maakt het tot een uitvalsbasis voor een stedentrip en zakelijk verblijf. Het hotel heeft 557 kamers en vijftien vergaderzalen.