Begin februari begonnen de werkzaamheden en eind maart hadden de nieuwe f&b-outlets moeten openen. Maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Inmiddels is het restaurant Zandhoeve, op de eerste etage van het hotel, open. Het restaurant bestaat uit een fine dining-gedeelte en een brasserie onder het restaurant.
Van het oude restaurant is niks meer over. Designer Jeroen Smeele zorgde voor een verbetering van de verlichting en de akoestiek en ontwierp een tijdloos en comfortabel interieur. Opvallend zijn de rijke materialen waarmee hij werkte, zoals marmer en notenhout. Daarnaast is er nu een eigen entree, zodat het restaurant ook aantrekkelijk wordt voor locals. Het restaurant is vernoemd naar de voormalige Volkshogeschool.
Tekst gaat hieronder verder.
De keuken staat onder leiding van chef Roel Oostrum. Hij laat zich leiden door de biologische moestuin: de Hoftuin. Deze Hoftuin is de rode draad door het menu en de belangrijkste bron van inspiratie. Elk seizoen wordt er samen met de tuinman een zaaiplan gemaakt. Met dit zaaiplan in de hand gaan de bewoners van Scorlewald, een zorginstelling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, aan het werk in de Hoftuin. De Hoftuin maakt deel uit van de blooming Stichting, die tot doel heeft te investeren in maatschappelijk verantwoorde projecten mensen een kans geven zich te ontwikkelen.
Blooming bestaat uit het hotel in Bergen, restaurant De Zandhoeve, een strandpaviljoen in Bergen aan Zee en Landgoed Het Hof voor congressen en partijen. Het restaurant is nu nog alleen toegankeiljk voor gasten die in het hotel verblijven.