Foto's food: Kris Vlegels
Niven Kunz staat bekend als groentechef en runde jarenlang sterrenrestaurant Niven* in Rijswijk. Dit restaurant sloot onlangs de deuren. Zijn nieuwe restaurant Triptyque in het historische pand in zijn geboorteplaats Wateringen is opvallend licht en het ontwerp is met veel natuurlijke materialen.
De groentechef heeft een grote liefde voor producten van het Westland. Aardbeien, radijzen, tomaten, aubergines, sla, snijbonen: ze zijn allemaal lokaal en kraakvers. Niet alleen omdat hij dit beter acht, maar omdat hij koken met groenten oneindig veel uitdagender en interessanter vindt. Met de opening van Triptyque in Wateringen, gaat Kunz door waar restaurant Niven is geëindigd. Hij keert hij dan ook in meer dan één opzicht terug naar zijn roots.
Op de kaart staat onder andere signatuurgerechten als tartaar van tomaat en snijboon à la carbonara, radijs met zwarte bessen en vanille, maar ook Westlands rundvlees, anijs met ijspegel en rivierkreeftjes met oude kaas, whiskey, ui en brioche,
Lees hier ons uitgebreide artikel over Triptique!