Aan de Zweth*, Schipluiden overgenomen door Justin Koopman en Indy Chiron Akkermans

Aan de Zweth*, Schipluiden overgenomen door Justin Koopman en Indy Chiron Akkermans
Na ruim tien jaar draagt Joris Peters per 1 maart 2025 de exploitatie van restaurant Aan de Zweth in Schipluiden over aan chef Justin Koopman en gastvrouw Indy Chiron Akkermans. Het stel heeft ruime ervaring in toprestaurants in de regio Rotterdam en zal het huidige niveau van de, tussen Rotterdam en Delft gelegen, zaak voortzetten.
Foto's: o.a. Lyan van Furth
Hoofdfoto v.l.n.r.: Joris Peters, Justin Koopman en Indy Chiron Akkermans
Beide partijen zijn gelukkig met de overname van het aan het water van de Schie gelegen restaurant. Peters: “Ik ben heel blij dat dit enthousiaste en ervaren koppel deze prachtige zaak overneemt en dat het culinaire niveau gehandhaafd blijft. Zijn staat van dienst kennende, weet ik dat Justin heel goed kan koken, en dat heeft hij sinds hij naast mij in de keuken staat ook laten zien."
"Ook Indy heeft bij topzaken gewerkt en weet hoe ze gasten in de culinaire watten legt. Zij werkt al een aantal maanden bij ons als maître en kent inmiddels een deel van onze gasten. Uit alles blijkt dat Justin en Indy hart hebben voor Aan de Zweth, en ik ben ervan overtuigd dat ze er een succes van zullen maken.”
Ruime ervaring in toprestaurants
Het paar heeft een mooi parcours afgelegd bij Rotterdamse toprestaurants. De 33-jarige Justin Koopman begon zijn carrière bij onder meer Zeezout en was daarna (sous)chef bij restaurants als FG**, Parkheuvel**, HMB, Bar Berta en ‘t Ganzenest* in Rijswijk. Indy Chiron Akkermans (27 jaar) was gastvrouw en maître bij onder meer HMB, Amarone*, Fred**, Bar Berta en FG**, voordat ze eind 2024 naar Aan de Zweth overkwam.
.png)
Mediterrane touch
Koopman: “Wij hadden al langer de wens om een eigen zaak te starten en waren al jaren verliefd op deze droomlocatie aan het water. Ik ben opgegroeid in Rotterdam en ben de regio altijd trouw gebleven. Dat Joris ons de kans heeft gegeven om op mijn geboortegrond een eigen restaurant te starten, is geweldig en daarmee is de cirkel rond."
"Aan de Zweth, en daarvoor De Zwethheul, is al ruim 35 jaar een gastronomisch instituut waar altijd topchefs hebben gewerkt en sterren hebben gestraald. Wij zijn er trots op dat wij hier met een jong en gedreven team onze eigen zaak mogen beginnen."
"Net als Joris kook ik vanuit een Franse basis en werk ik met verse producten van topkwaliteit. Ik geef mijn gerechten graag een mediterrane touch door het gebruik van kruiden en specerijen, en ik bruis van de ideeën om onze gasten te verrassen. Zo wil ik graag het klassieke grand dessert terugbrengen, maar dan in een hedendaags en subtieler jasje, in de vorm van een ‘petit grand dessert’.”
Restaurant met veel extra’s
Akkermans: “We zijn heel blij met de extra’s die de locatie biedt, zoals de lounge, de private-diningruimte, de chef’s table en het prachtige terras aan het water van de Schie. Natuurlijk gaan wij onze eigen draai geven aan de zaak, maar verder zal er voor de vaste gast weinig veranderen."
"Wel streven we ernaar om op termijn weer vijf dagen per week open te gaan, met woensdag als extra dag. Hiervoor zijn we nog op zoek naar uitbreiding van het team, dat dan overigens wel een vierdaagse werkweek zal houden.”
Afscheid met mooie herinneringen
Joris Peters zal tot eind 2025 nog als mentor aanblijven, waarbij hij Justin in de keuken terzijde zal staan, achter de schermen zal werken en het paar zal coachen op ondernemersgebied.
Peters: “Zo kan ik geleidelijk afbouwen en wennen aan het afscheid, dat er een zal zijn met een lach en een traan. Toen Anjeta en ik tien jaar geleden hier begonnen, waren onze kinderen nog heel klein. Ze zijn hier opgegroeid en hebben leren zwemmen in de Schie, waarna we ze afspoelden onder de kraan van de vaatwasser. Met veel mooie herinneringen sluiten we een prachtige periode van ruim tien jaar af, en hierna ga ik me oriënteren op een nieuw initiatief in de regio.”
.png)
.jpg)
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen