Arturo Dalhuisen neemt in september keuken Gossler & Florin in Amsterdam over

Sterrenchef Arturo Dlahuisen

Arturo Dalhuisen neemt in september keuken Gossler & Florin in Amsterdam over

Aan de Lindegracht in Amsterdam is in de maand september een pop-up-sterrestaurant te vinden. Sterchef Arturo Dalhuisen keert van 3 t/m 30 september terug naar de hoofdstad en neemt dan tijdelijk de keuken over van Gossler & Florin. Gasten kunnen kiezen uit een vier- of vijfgangenmenu met drie bites.

 

Foto's: SpecialPixels

"Het pand aan de Lindengracht heb ik eigenlijk altijd al een idyllisch plekje gevonden. Hartje Amsterdam in de alom bekende Jordaan. Tijdens mijn eerste pop-up was het Daalder*, nu Gossler & Florin. Het is mooi om hier weer een maand terug te zijn", zegt Dalhuisen.

*De tekst gaat verder onder de foto.

Gerecht-Arturo-Dalhuisen
Gerecht van Arturo Dalhuisen

Zuivere gerechten

In het pop-uprestaurant laat Dalhuisen proeven hoe zijn culinaire signatuur zich de afgelopen jaar ontwikkeld heeft. Dalhuisen kookt zuiver maar uitgesproken. Een flinterdun gesneden coquille gemarineerd met fleur de yuzu serveert hij met plakjes eendenlever, crispy rettich en appel in siroop van gember-shichimi-tōgarashi. En de licht gepekelde en geroosterde heilbot komt met frisse komkommer en lichte spicy tonen van groene curry met gebakken paksoi en een mabre van paling. Met daarbij een luchtige remoulade.

Loopbaan

Dalhuisen kookte tijdens zijn carrière onder andere in De Jonkman** in Brugge en als souschef in De Leest*** in Vaassen (nu gesloten). In 2016 maakte hij definitief culinair naam als chef de cuisine van The White Room* in Amsterdam, waar hij binnen twee jaar een eerste Michelinster wist te bemachtigen. Vanaf 2022 leidde hij ruim twee jaar de keuken van Voltaire* in Leersum. Nu Dalhuisen niet aan een vaste keuken gebonden is, vindt hij voor even zijn weg weer naar Amsterdam.

Artikel delen