Bij ARCA Amsterdam staat Portugese sterrenchef Henrique Sá Pessoa aan het roer
De Portugese keuken is wellicht iets minder bekend dan de Spaanse of Italiaanse, maar minstens zo lekker en in opkomst. De door Michelin bekroonde Portugese chef-kok Henrique Sá Pessoa (restaurant Alma** in Lissabon) van Restaurant & Bar ARCA in Amsterdam serveert gasten de authentieke Portugese familiegerechten voorzien van een eigentijdse Aziatische twist.
Tastingmenu's
Een ontspannen en toegankelijke sfeer kenmerkt restaurant & bar ARCA, dat zich bevindt op de begane grond van het Artotel in Amsterdam. Gasten kunnen er aanschuiven voor lunch en diner, het barmenu met sharing plates en petiscos, de Portugese variant van de Spaanse tapas, en voor de twee nieuwe menu’s: Portugese Discovery en Touch of Asia. De open keuken waar het team de gerechten bereidt is een mooie blikvanger.
Ontdekkingsreis
De Portugese keuken is enorm in ontwikkeling. Traditionele gerechten worden naar een hoger niveau getild. “Wij nemen onze gasten graag mee op ontdekkingsreis en hebben ons daarvoor laten inspireren door de smaken van de Aziatische keuken”, aldus chef Henrique Sá Pessoa. Op de nieuwe menu’s proef je dat terug in bijvoorbeeld de geglazuurde varkensribbetjes, die 24 uur zijn gekookt en gegarneerd met een kleverige, zoete hoisin en knoflookmayonaise en de Aziatisch gekruide kippenbouillon met orzo, coquille en oesterblad, waarbij de bouillon doordrenkt is met citroengras, gember, knoflook, soja, kombu en katsuobushi.”
Barmenu
Ook het barmenu is naar een hoger niveau getild. Naast de cocktails, met zelfgemaakte dranken en bitters, is het menu van sharing plates en petiscos aangevuld met onder meer de Francesinha. “Dit is een Portugese sandwich met worst, biefstuk en ham en overgoten met kaas en een licht pittige tomatensaus. Comfort food in optima forma. Een heel populair gerecht onder de lokale Portugese bevolking”, vertelt Sá Pessoa. “Het staat ook wel bekend als Portugals perfecte katerremedie of pre-night out-bite.”
Cocktails
Op de cocktailkaart staan bovendien sinds kort de Descobrimentos, een variant op de Italiaanse negroni met als basis Tanqueray Sevilla en sinaasappelschuim, en de op whisky gebaseerde Chocolate Fumeiro, met Maker's Mark, Laphroaig, esdoornkruiden, Angostura en chocoladebitters.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen