Dani Hoefnagels, Demian Parasmo en Josephien Blom zijn New Chefs on the Block
In Utrecht zijn Dani Hoefnagels (Demain in Cadzand), Demian Parasmo (Restaurant Konijnenvoer in Arnhem) en Josephien Blom (Héron in Utrecht) uitgeroepen tot New Chefs on the Block. De drie talentvolle chefs zijn gekozen door Food Reporter en Gault&Millau.
Foto: v.l.n.r. Dani Hoefnagels, Josephien Blom en Demian Parasmo
De New Chefs on the Block werden op maandag 21 oktober uitgeroepen in het Filmtheater Slachtstraat in Utrecht onder leiding van tweesterrenchef Bas van Kranen (Flore** in Amsterdam). De verkiezing vindt twee keer per jaar plaats en met de focus op duurzaamheid en innovatie krijgen chefs een welverdiend podium om hun visie en culinaire expertise te delen.
Dani Hoefnagels, Demain in Cadzand
Dani Hoefnagels (25) heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring opgedaan bij verschillende topzaken in binnen- en buitenland. Begin dit jaar opende hij met zijn vriendin Romée fine dining-restaurant met bistro Demain in Cadzand-Bad, op de voormalige plek van Pure C. Dani vindt het belangrijk om zo puur mogelijk te koken met de allerbeste producten. Daarom staat er een mooie mix van mediterrane en Zeeuwse producten op het menu. Zijn gerechten moeten volgens hem voldoen aan de eisen die gasten nu hebben, maar ook werken aan een duurzame toekomst. Deze visie deelt hij met zijn team en samen werken ze graag aan de gehele klantervaring: van de muziek en sfeer tot geur en smaak.
Demian Parasmo, Restaurant Konijnenvoer in Arnhem
Demian Parasmo denkt graag out-of-the box en dat doet hij ook bij het restaurant dat hij samen met zijn partner Imane Dafer heeft opgericht: Konijnenvoer in Arnhem. Hier is het gehele menu plantaardig en wordt er met lokale en seizoensgebonden producten gewerkt. Creativiteit is ontzettend belangrijk voor Parasmo en dat moet ook wel met de lokale producten die beschikbaar zijn. Vanuit de aangeboden ingrediënten gaat hij aan de slag om het beste menu voor zijn gasten samen te stellen. Het daadwerkelijke gerecht kan per dag iets verschillen, op basis van welke producten er zijn, maar is altijd plantaardig, from scratch gemaakt én gebaseerd op de Italiaanse keuken. De passie die Demian voor zijn werk heeft, wordt gevoeld door zijn personeel en de gasten
Josephien Blom, Héron in Utrecht
Josephien Blom werkt als chef bij Héron Petit Restaurant in Utrecht en voelt zich daar als een vis in het water. Het restaurant richt zich op puur en eerlijk eten, direct van de bron. Zo hebben zij nauw contact met hun lokale leveranciers: de boer, de tuinder, de wijnleverancier, de veehouder, de kaasmaker, de visser. Werken met lokale en verse producten past perfect bij de visie van Blom die graag met bijzondere ingrediënten werkt en het liefst haar gasten iedere keer iets nieuws voorschotelt. Het pad dat Josephien heeft bewandeld om tot dit punt te komen, is anders dan de meeste chefs. Ze heeft na haar opleiding aan de Cas Spijkers Academie eerst gewerkt in de keuken, daarna in de bediening en vervolgens weer in de keuken. Om zo alle facetten van een restaurant te begrijpen voordat ze als chef aan de slag zou gaan.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen