Dani Hoefnagels van Demain*, Cadzand over Michelinster: ‘Meer waardering’

Dani Hoefnagels en Romée Monkel

Dani Hoefnagels van Demain*, Cadzand over Michelinster: ‘Meer waardering’

Na het behalen van de eerste Michelinster veranderde er veel voor Demain* in Cadzand van chef-kok Dani Hoefnagels. Van meer reserveringen tot gasten die met de juiste verwachtingen naar het restaurant komen: de ster versterkt de positie van Demain volgens Hoefnagels. “Door de Michelinster waarderen gasten ons nóg meer.”

Tekst: Madelief de Weerd
Foto: Dani Hoefnagels en Romée Monkel van Demain in Cadzand

Wat was het effect van de 1e Michelinster?

“Het halen van een Michelinster was niet specifiek ons doel, máár we merken echt dat het onze positie heeft versterkt. We werkten vanaf het begin al met hoge ambities en de beste ingrediënten - hier hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Door de ster merken we dat gasten de kwaliteit nu nóg meer waarderen. Mensen reserveren bewust bij ons, willen ons beter leren kennen én zijn vaker bekend met dit type restaurant. Dit heeft geleid tot een fijn en ervaren publiek.”

Merken jullie een verschil in reserveringen?

“Absoluut, vooral met de lunch! Het leuke is dat onze zaak overdag een totaal andere sfeer heeft dan ‘s avonds. Met de lunch heb je een mooi uitzicht op zee en ‘s avonds voelt het meer intiem en sfeervol aan, zonder dat weidse uitzicht. Doordeweeks is het drukker geworden, maar Cadzand is een beetje een uithoek: gasten moeten hun bezoek vaak plannen, inclusief overnachting. Hierdoor zat het na de ster niet direct overvol, maar we zagen zeker een groei in reserveringen de weken daarna.”

Had de ster invloed op de menuprijzen?

“Nee, onze prijzen zijn gelijk gebleven. Het menu kost nog steeds 170 euro. Wat we wel veranderden, is dat we in het weekend nu alleen grote menu’s serveren en doordeweeks de kleinere menu’s en à-la-carte-opties.”

*Tekst gaat verder onder de foto van het gerecht.

Hoe vierden jullie het succes?

“We waren met het hele team in Maastricht op de dag van de bekendmaking. Terwijl wij in de zaal waren, keek de rest live mee in een kroeg. Daarna hebben we de winst uitgebreid gevierd in de stad, dat was heel bijzonder. De volgende dag moesten we wel meteen weer aan het werk, maar het blijft een topdag om aan terug te denken.”

Over Demain

Demain is gevestigd in Strandhotel Cadzand, op de voormalige locatie van het bekende restaurant Pure C** van Sergio Herman. De keuken stond destijds onder leiding van Syrco Bakker. Eind september 2023 sloot de zaak, en in januari 2024 opende het nieuwe restaurant van Hoefnagels: Demain.

Zijn de gasten veranderd?

“Ja, in het begin trokken we een breed publiek aan, wat logisch is als je een nieuwe naam en nieuw concept introduceert. Nu is er meer duidelijkheid over wie we zijn en wat we bieden. Dit trekt gasten aan die gericht voor onze beleving kiezen, wat zowel voor ons als voor hen prettig is.”

Hoe ga je om met de hoge druk en verwachtingen?

“Wij ervaren helemaal geen hoge druk. Het team dat hier staat is stabiel en tevreden. Dat heeft een superpositief effect op de gastbeleving, waardoor wij ook rust hebben. We werken nu een jaar met dezelfde mensen en groeien samen elke dag. Het is een mooie basis voor de toekomst."

'Nu is er meer duidelijkheid over wie we zijn en wat we bieden'

Hoe zit het met nieuwe leveranciers? 

“We blijven trouw aan onze huidige leveranciers. We werken bewust met een klein aantal partners om sterke relaties te behouden. Onze filosofie draait om puurheid en kwaliteit, en dat sluit aan bij hoe we stap voor stap groeien. Onlangs hebben we een nieuw menu geïntroduceerd met nóg mooiere ingrediënten, waarmee we onze gerechten naar een hoger niveau tillen.”

Wat zijn jullie toekomstplannen?

“Onze ambitie is om continu te verbeteren en het bedrijf naar een nóg hoger niveau te brengen. We staan met een sterk team, dus dat moet zeker lukken. Daarnaast willen we een constante bezetting creëren, ook in het laagseizoen. Ons doel is om gasten elke dag een unieke ervaring te bieden, met kwaliteit op het bord en in het glas, en een gevoel van exclusiviteit.”

Over Dani Hoefnagels

Voordat Demain opende, had Hoefnagels nationaal én internationaal al een grote cv opgebouwd. Zo werkte hij bij Enigma* in Barcelona, werd daarna chef de cuisine bij Beluga Loves You* in Maastricht en ging daarna verder als creative chef bij Brut172** in Reijmerstok. 
Artikel delen