De Palux Innovation Award by Euro-Toques gaat internationaal

Palux Award internationaal - Folie Culinair BBB Maastricht

De Palux Innovation Award by Euro-Toques gaat internationaal

Dit jaar gaat de Palux Innovation Award by Euro-toques Nederland voor het eerst internationaal tijdens de Folie Culinaire BBB Maastricht. Hierbij zijn er dus voor het eerst óók deelnemers aanwezig vanuit Euro-Toques Internationaal. De award is bedoeld om jonge getalenteerde chefs binnen Euro-Toques Nederland een podium te geven. Lees hieronder wie de deelnemers zijn. 

Omschrijving

De jonge chefs uit de verschillende Euro-Toques landen demonstreren op het kookpodium van Culinaire Saisonnier één van de eigen signature gerechten. Onder de vakkundige begeleiding van moderator Ramona van Zweden vertellen zij over het gebruik van Euro-Toques waardige ingrediënten én de bereidings- en kooktechnieken. De eigen brigade verzorgt bijpassende bites voor het publiek en partner Anfors Imperial serveert bijpassende wijnen.

De deelnemers

  • Jos van der Noll – Restaurant Le Nord in Bilthoven
  • Pasquale Carfora – Aroma Italian Fine Dining in Vaassen
  • Torben Bouterse – Restaurant 1397 in Bergen op Zoom
  • Martijn Koeleman – De Dyck in Woubrugge
  • Razvan Bloj – Euro-Toques Roemenië
  • Jürgen Hühner – Euro-Toques Duitsland
Jos-van-der-Noll-Folie-Culinair Deelnemer-Romenie-Folie-Culinair

^Jos van der Noll (links) en Razvan Bloj (rechts)

Internationale vakjury

De Internationale vakjury bestaat uit sterrenchef Enrico Derphlinger, sterrenchef Pascal Jalhay, Yvo Berendsen van PALUX International, redacteur STRRN Magazine Kees Bruins en winnaars van 2023 Salvatore Randazzo en Vincent Muller van restaurant Il Gattopardo in Rotterdam. In de beoordeling kijken zij naar:

  • Ambachtelijk koken
  • Gebruik van natuurzuivere, eerlijke producten uit het seizoen en eigen streek
  • Gezonde gerechten
  • Uitvoering
  • Presentatie
  • Gebruikte technieken
  • De stem van de publieksjury

Prijzen

De hoofdprijs van PALUX bestaat uit een salamander ter waarde van € 4.000 en een reportage in de Culinaire Saisonnier. Ook STRRN Magazine stelt een reportage van € 2.500 ter beschikking. Anfors Imperial schenkt de Euro-Toques cava van Pares Balta aan alle deelnemers.
Artikel delen