Dit jaar gaat de Palux Innovation Award by Euro-toques Nederland voor het eerst internationaal tijdens de Folie Culinaire BBB Maastricht. Hierbij zijn er dus voor het eerst óók deelnemers aanwezig vanuit Euro-Toques Internationaal. De award is bedoeld om jonge getalenteerde chefs binnen Euro-Toques Nederland een podium te geven. Lees hieronder wie de deelnemers zijn.
De jonge chefs uit de verschillende Euro-Toques landen demonstreren op het kookpodium van Culinaire Saisonnier één van de eigen signature gerechten. Onder de vakkundige begeleiding van moderator Ramona van Zweden vertellen zij over het gebruik van Euro-Toques waardige ingrediënten én de bereidings- en kooktechnieken. De eigen brigade verzorgt bijpassende bites voor het publiek en partner Anfors Imperial serveert bijpassende wijnen.
^Jos van der Noll (links) en Razvan Bloj (rechts)
De Internationale vakjury bestaat uit sterrenchef Enrico Derphlinger, sterrenchef Pascal Jalhay, Yvo Berendsen van PALUX International, redacteur STRRN Magazine Kees Bruins en winnaars van 2023 Salvatore Randazzo en Vincent Muller van restaurant Il Gattopardo in Rotterdam. In de beoordeling kijken zij naar: