Dit zijn de 6 beste restaurants volgens Gault&Millau
Gault&Millau maakte vanmiddag, op maandag 13 februari, de winnaars bekend en lanceerde haar restaurantgids in TivoliVredenburg, Utrecht. Dit jaar telt de gids 74 Nederlandse restaurants, elk beoordeeld op basis van 20 punten. Hieronder lees je welke zes restaurants Gault&Millau het hoogst beoordeelde en dus de beste vond. De Librije*** en Inter Scaldes*** scoorden beide 19.5 punt. We tellen af van de derde naar de eerste plek.
3. Brut172** in Reijmerstok en Spectrum** in Amsterdam - Score: 18.5
Op de derde plek eindigen Brut172** in Reijmerstok en Spectrum** in Amsterdam.
Brut172** in Reijmerstok
Brut172** van de uitgesproken chef-kok en ondernemer Hans van Wolde is een van de grootste stijgers van dit jaar. Op Videoland volgden we hoe de chef deze verlaten carréboerderij omtoverde tot een culinair paradijs.
De zaak loopt als een trein en ook Gault&Millau is erg te spreken over de sterrenzaak: "Restaurant Brut 172** schaart zich bij de allergrootsten met een stijging naar 18.5|20 punten. Chef-kok Hans van Wolde en zijn jonge team zijn fantastisch op elkaar ingespeeld waarin Limburgse storytelling de boventoon zet. Lokale producenten en leveranciers worden breed uitgedragen. De contouren van Brut 172** zijn helemaal ingevuld en in alle ruimtes wordt de gast meegenomen in de beleving van culinaire versnaperingen in wellicht het mooiste restaurant van het land. Komende anderhalf jaar wordt Landgoed Brut 172** verder uitgebreid en omgetoverd tot een brasserie-hotel met tien kamers."
Spectrum** in Amsterdam
Aan de Amsterdamse grachten, in het elegante hotel Waldorf Astoria vind je restaurant Spectrum**. In de internationale keuken serveert de Zeeuwse chef-kok en eigenaar Sidney Schutte fantastische gerechten met groente in de hoofdrol. Gault&Millau beloonde het restaurant met een score van 18.5 punt.
2. Tribeca** in Heeze en Ciel Bleu** in Amsterdam - Score: 19
De tweede plek delen Tribeca** in Heeze en Ciel Bleu** in Amsterdam.
Tribeca** in Heeze
Jan Sobecki opende in 2016 de sterrenzaak samen met zijn vrouw Claudia Sobecki. De pure keuken is eenvoudig, maar kwalitatief. Op de website lees je dan ook: "Bij Tribeca proef je dat less écht more is." Ook ontving Sobecki de award 'Chef van het Jaar'. Gault&Millau: "Hij werd geprezen voor brandende ambitie en evenwichtige smaakcombinaties."
Ciel Bleu** in Amsterdam
Ciel Bleu** in Amsterdam is gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura. De chef-kok is Arjen Speelman die creatieve gerechten kookt in een traditioneel Frans jasje. Vanuit het restaurant heb je een panoramisch uitzicht op Amsterdam.
1. De Librije*** in Zwolle en Inter Scaldes*** in Kruiningen - Score: 19.5
Op de eerste plek staan Inter Scaldes*** in Kruiningen en De Librije*** in Zwolle met een score van 19.5 punt.
Inter Scaldes*** in Kruiningen
Jannis en Claudia Brevet kondigden vorige maand aan dat Jeroen en Sanne Achtien de sterrenzaak Inter Scaldes*** overnemen in september dit jaar. Tot die tijd blijft Jannis Brevet aan het roer staan en daarna zal hij adviseur zijn voor het restaurant en het hotel. Zodra sterrenchef Achtien in de keuken staat, vervallen de drie Michelinsterren van Inter Scaldes***.
De Librije*** in Zwolle
De Librije*** in Zwolle van Jonnie en Thérèse Boer behoort al jaren tot de top van Nederland en stond ook op nummer één in de Lekker500 dit jaar. Gault&Millau kende het restaurant een score toe van 19.5 punt.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen