Dit zijn de stijgers in de Gault&Millau Gids 2024
Vanmiddag werd de nieuwe Gault&Millau Gids 2024 gelanceerd in TivoliVredenburg Utrecht. Alle restaurants met 16 of meer punten werden gezamenlijk op het podium gehuldigd indien hun scores waren gestegen. In totaal zijn er 82 restaurants gestegen in de gids, waarvan maar liefst zestien restaurants met een heel punt. Inter Scaldes in Kruiningen is met een score van 16.5 de hoogste nieuwkomer van het jaar.
GROOTSTE STIJGERS
Flavours* in Weert (15|20), Umeno in Amsterdam (15|20) en De Rozario* in Helmond (15|20) zijn samen met dertien andere restaurants met een stijging van 1 punt de grootste stijgers van het jaar 2024. Hierna volgen de overige 66 restaurants met een stijging van 0.5 punt.
RESTAURANT | SCORE | STIJGING |
Le Sommet, Cadzand
|
13
|
1
|
Bodega by Rick May, Haarlem
|
13
|
1
|
State, Hulst | 13 | 1 |
Augusta, IJmuiden | 13 | 1 |
De Gordiaan, Lelystad
|
13
|
1 |
Pakhoes, Maastricht
|
13
|
1 |
La Fleurie, Oischot | 13 | 1 |
Boompjes, Overloon | 13 | 1 |
Goud, Rotterdam | 13 | 1 |
La Provence, Zaltbommel | 13 | 1 |
Gris Sec Restaurant & Winebar, Zierikzee | 13 | 1 |
Le VIN 'x, Den Bosch | 13.5 | 0.5 |
Bakboord, Almere | 13.5 | 0.5 |
De Gouden Reael, Amsterdam | 13.5 | 0.5 |
Domenica, Amsterdam | 13.5 | 0.5 |
Gertrude, Amsterdam | 13.5 | 0.5 |
Chocolat, Breda | 13.5 | 0.5 |
Cru, Scheveningen | 13.5 | 0.5 |
Mezger, Domburg | 13.5 | 0.5 |
Vane, Eindhoven | 13.5 | 0.5 |
Ron Gastrobar Indonesia, Laren | 13.5 | 0.5 |
Het Oude Dykhuys, Lisserbroek | 13.5 | 0.5 |
Flavourz by Servais, Maastricht | 13.5 | 0.5 |
Prix de Rome, Maastricht | 13.5 | 0.5 |
Marijke Muoi Wine & Dine, Oranjewoud | 13.5 | 0.5 |
Waers, Roermond | 13.5 | 0.5 |
De Goedheyd, Utrecht | 13.5 | 0.5 |
Poortman, Veeningen | 13.5 | 0.5 |
OH30, Weert | 13.5 | 0.5 |
Port Sud, Breda | 14 | 1 |
Amber Garden, Amstelveen | 14 | 0.5 |
Nazka, Amsterdam | 14 | 1 |
Bruut, Enschede | 14 | 0.5 |
De Keuken van Arragon, Fluitenberg | 14 | 0.5 |
De Woage, Gramsbergen | 14 | 0.5 |
Rooftop Merckt, Groningen | 14 | 0.5 |
Lof Bistro, Leersum | 14 | 0.5 |
The Charles, Nistelrode | 14 | |
Aan Sjuuteeänjd, Schinnen | 14 | 0.5 |
Concours, Utrecht | 14 | 0.5 |
Salon de Provence, Breda | 14.5 | 0.5 |
Mano, Haarlem | 14.5 | 0.5 |
Morikawa, Den Haag | 14.5 | 0.5 |
Portfolio, Den Haag | 14.5 | 0.5 |
Goyvaerts, Eindhoven | 14.5 | 0.5 |
Lizz, Gouda | 14.5 | 0.5 |
Nastrium, Helmond | 14.5 | 0.5 |
Rozewied, Kortgene | 14.5 | 0.5 |
Calva, Nootdorp | 14.5 | 0.5 |
Zout & Citroen, Oosterhout | 14.5 | 0.5 |
Versaen, Ravenstein | 14.5 | 0.5 |
Zeezout, Rotterdam | 14.5 | 0.5 |
G7 Restaurant, Sittard | 14.5 | 0.5 |
Maeve, Utrecht | 14.5 | 0.5 |
Aroma, Vaassen | 14.5 | 0.5 |
Os en Peper, Zwolle | 14.5 | 0.5 |
The Lemon Tree, Deventer | 15 | 0.5 |
Umeno, Amsterdam | 15 | 1 |
SAAM restaurant, Amstelveen | 15 | 0.5 |
Mont Blanc, Amsterdam | 15 | 0.5 |
De Rozario, Helmond | 15 | 1 |
Marque Restaurant, Hoorn | 15 | 0.5 |
Flicka, Kerkdriel | 15 | 0.5 |
Le Sable, Veldhoven | 15 | 0.5 |
Central Park, Voorburg | 15 | 0.5 |
Triptyque, Wateringen | 15 | 0.5 |
Flavours, Weert | 15 | 1 |
Zenith, Apeldoorn | 15.5 | 0.5 |
Eindeloos, Leeuwarden | 15.5 | 0.5 |
't Ganzenest, Rijswijk | 15.5 | 0.5 |
1857, Roosendaal | 15.5 | 0.5 |
De Bloemenbeek, De Lutte | 16 | 0.5 |
Orangerie de Pol, Doetinchem | 16 | 0.5 |
Damianz, Roermond | 16 | 0.5 |
Tres, Rotterdam | 16 | 0.5 |
Wiesen, Eindhoven | 16.5 | 0.5 |
Codium, Goes | 16.5 | 0.5 |
Vigor, Vught | 16.5 | 0.5 |
De Nieuwe Winkel, Nijmegen | 17 | 0.5 |
Kasteel Heemstede, Houten | 17.5 | 0.5 |
Vinkeles, Amsterdam | 17.5 | 0.5 |
212, Amsterdam | 18.5 | 0.5 |
NIEUWKOMERS
Veel nieuwe restaurants hebben afgelopen jaar hun deuren geopend. De onderstaande nieuwe restaurants zijn opgenomen in de Gault&Millau Gids van 2024. Inter Scaldes in Kruiningen is bekroond met een score van 16.5 en is hiermee de hoogste nieuwkomer in de Gault&Millau Gids 2024. Hierna volgt Odille in Sint-Oedenrode met een score van 15.
RESTAURANT | SCORE |
Benjamin, 's-Hertogenbosch | 12 |
Café Maurits, Amsterdam | 12 |
De Willem, Amsterdam | 12 |
Gitane, Amsterdam | 12 |
Green, Amsterdam) | 12 |
Moche, Amsterdam | 12 |
Oriole, Amsterdam | 12 |
Het Wolthuis, Bergen op Zoom | 12 |
Le Poirier, Burgh-Haamstede | 12 |
Full Moon City, Den Haag | 12 |
Publique, Den Haag | 12 |
Tommy's & Zuurveen, Den Haag | 12 |
De Kleischuur, Gouda | 12 |
CICCI’S, Groningen | 12 |
Deplanu, Haarlem | 12 |
PIT, Heeswijk-Dinther | 12 |
Onze Kerk, Hooge Zwaluwe | 12 |
Danyel, Maastricht | 12 |
Dwars, Maastricht | 12 |
Le Fernand, Maastricht | 12 |
TUUR, Maastricht | 12 |
Jan en Ellen bistro, Moergestel | 12 |
Bistrotel 't Amsterdammertje, Nieuwersluis | 12 |
De Koperen Kees, Sneek | 12 |
Ons Jongens, Someren | 12 |
Bosq, Texel - Den Hoorn | 12 |
1487, Zevenaar | 12 |
BAUT Oost, Amsterdam | 13 |
Café Beurre, Amsterdam | 13 |
Contrast, Amsterdam | 13 |
KAIA, Amsterdam | 13 |
Blossem, Breda | 13 |
Aan de Spuihaven, Dordrecht | 13 |
De Waard van Napels, Dokkum | 13 |
Waroeng Padang Lapek, Den Haag | 13 |
Silva Dunes, Drunen | 13 |
De Etalage, Geleen | 13 |
Niemeijer, Groningen | 13 |
Reblochon, Haaren | 13 |
Koper, Haarlem | 13 |
Café Visscher, Leiden | 13 |
Vert, Middelburg | 13 |
SEAson, Naarden | 13 |
Avenue43, Oss | 13 |
Bistro Louis, Oss | 13 |
Café Pompette, Rotterdam | 13 |
Diepnoord, Rotterdam | 13 |
Eaux Posse, Rotterdam | 13 |
River Bar, Rotterdam | 13 |
Sober, Venlo | 13 |
Waber, Zwolle | 13 |
Bar Gui, Amsterdam | 13.5 |
Café de Parel, Amsterdam | 13.5 |
De Mark, Amsterdam | 13.5 |
JA, Amsterdam | 13.5 |
Troef, Amsterdam | 13.5 |
Vannu, Bavel | 13.5 |
IJssel, Deventer | 13.5 |
Victoria by Goyvaerts, Eindhoven | 13.5 |
Blumé, Groningen | 13.5 |
De Voorburcht, Hattem | 13.5 |
De 6 Linden, Heille | 13.5 |
Holsterhof, Posterholt | 13.5 |
Hof aan Zee, Koudekerke | 14 |
Fuku Ramen, Amsterdam | 14 |
Até, Amsterdam | 14.5 |
Showw, Amsterdam | 14.5 |
The Church, Arnhem | 14.5 |
Lutum, Wijk bij Duurstede | 14.5 |
Affect, Zwolle | 14.5 |
Odille, Sint-Oedenrode | 15 |
Inter Scaldes, Kruiningen | 16.5 |
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen