Earth Day: Sterrenchefs koken een plantaardig menu op 22 april

Chefs Earthday
Gepubliceerd op: 11 april 2025

Earth Day: Sterrenchefs koken een plantaardig menu op 22 april

Op Earth Day, 22 april 2025, slaan drie groenterestaurants – net als vorig jaar – de handen ineen. Emile van der Staak (De Nieuwe Winkel** in Nijmegen), Luc Kusters (Bolenius* in Amsterdam) en Niven en Virginie van Bronckhorst-Kunz (Triptyque* in Wateringen) bereiden deze avond een geheel plantaardig zesgangendiner op de nieuwe locatie van Bolenius op de Zuidas. Hiermee laten de chefs zien hoeveel moois de natuur te bieden heeft en hoe bijzonder de botanische keuken kan zijn.

Earth day

Earth Day werd voor het eerst gevierd op 22 april 1970 en is ontstaan uit een groeiende milieubeweging. Miljoenen mensen namen deel aan protesten voor milieubescherming. Deze dag viert de behaalde successen op het gebied van milieu en benadrukt het belang van gezamenlijke inspanningen voor een veilige en schone toekomst op een gezonde aarde.

Tegenwoordig brengt het Earth Day-initiatief meer dan 20.000 partners in 190 landen samen om het hele jaar door te werken aan de oorspronkelijke visie: het zorgen voor een gezonde en duurzame planeet voor iedereen. Met wereldwijde evenementen en initiatieven wordt bewustwording gecreëerd en actie ondernomen voor het behoud van onze planeet.

 

'Duurzame, lokale producten staan voorop'

Duurzame gastronomie

Als voorlopers in hun tijd en grondleggers van de duurzame gastronomie laten Emile van der Staak (De Nieuwe winkel), Luc Kusters (Bolenius), Niven en Virginie van Bronckhorst-Kunz (Triptyque) de gastronomie van de toekomst zien. Voorop staan duurzame, lokale producten, in het specifiek planten, kruiden en groenten.

Niven en Virginie Kunz-Triptyque-5 Groente dessert_To ee van pompoen,  ijs van bruine boon en  kruidkoek (Bolenius*)
Artikel delen