Fred** toegelaten tot prestigieuze Les Grandes Tables du Monde

Fred en zijn team
Tags: chef

Fred** toegelaten tot prestigieuze Les Grandes Tables du Monde

Tweesterrenchef Fred Mustert (60) van restaurant Fred** in Rotterdam is toegelaten als lid van Les Grandes Tables du Monde. Een internationale club van twee- en driesterrenchefs waar slechts vier Nederlandse restaurants toebehoren. Mustert werd voorgedragen door driesterrenchefs Jonnie Boer en Jannis Brevet (van het toenmalige Inter Scaldes) en tweesterrenchef Ralph Berendsen. 

Uitmuntende prestaties

Les Grandes Tables du Monde is in 1954 in Frankrijk opgericht met als doel om de kunst van de haute cuisine wereldwijd te vieren. De vereniging telt intussen 195 leden die bekend staan om uitmuntende prestaties. Ze bezitten allemaal twee- of drie Michelinsterren. Lid worden is een eer die is voorbehouden aan zeer weinig restaurants. Nederland telt slechts vier leden: de Librije, de Groene Lantaarn, Inter Scaldes en sinds deze week dus restaurant Fred.

'De kookstijl van Fred is modern Frans met een vleugje eigenzinnigheid'

Het symbool van Les Grandes Tables du Monde is een schild waarop een grote rode haan is geschilderd. Mustert: "Die komt binnenkort te hangen naast het bord van Michelin waarop twee sterren staan en het plakkaat van Gault&Millau."

*De tekst gaat verder onder de interieurfoto's van Fred, gemaakt door Tony Perez.

Fred** in Rotterdam - Wijn serveren doe je zo 1

Juryrapport

Na verschillende anonieme bezoeken van Les Grandes Tables du Monde prijkt Fred met de volgende tekst in de jaarlijkse gids van deze eredivisie. "Tweesterrenchef Fred Mustert en zijn vrouw Mirjam van restaurant Fred weten elke dag tot op de seconde en de millimeter waarmee ze bezig zijn. De beste producten en de mooiste wijnen worden samengebracht in een decor van verfijnde elegantie op een iconische plek aan de Maas in dé stad van de architectuur, Rotterdam."

"Het restaurant is internationaal gelauwerd voor zijn kaasboutique en zijn winedome. De kookstijl van Fred is modern Frans met een vleugje eigenzinnigheid. Hij laat de essentie van zijn ingrediënten intact en maakt er met subtiele toevoegingen het mooiste plaatje van. Zo schets hij zijn eigen culinaire universum. Zijn signatuurgerecht: langoustine, kerrie, meloen."

Over Fred

Van kinds af aan wilde Mustert al kok worden. Hij kookte twaalf jaar bij restaurant De Zwethheul waar hij zijn eerste Michelinster kreeg. Hij behield die in zijn eigen restaurant La Vilette in Rotterdam en kreeg met het daaropvolgende restaurant Fred in 2014 een tweede Michelinster. Die heeft hij tot op de dag van vandaag. In 2023 verhuisde zijn restaurant van de Honingerdijk naar de plint van The Terraced Tower aan de Maasboulevard in Rotterdam. Twee keer zo groot als zijn vorige etablissement waar hij ‘in een Ferrari zat met te kleine bandjes’.

Fred-Mirjam-Mustert
Artikel delen