Guido Braeken van Julemont** in Wittem is door Gault&Millau bekroond tot Jonge Topchef van het Jaar. Entree spreekt hem na de feestelijke uitreiking in TivoliVredenburg, Utrecht. "Het is niet alleen een prijs voor mij, maar voor het hele team."
Braeken is nu twee jaar chef bij het fine dining-restaurant Julemont** in Wittem. De basis van zijn kookstijl is klassiek Frans en daarbij voegt hij stijlen toe vanuit de hele wereld. Niet alleen Gault&Millau is onder de indruk van Braekens kookprestaties, ook MICHELIN is fan: "De verfijning van Julemont** krijgt een extra dimensie wanneer Guido Braeken zijn talent etaleert. Deze chef slaagt erin de kwaliteit van buitengewone producten te sublimeren. Het talent van chef Braeken zit hem in de delicatesse van zijn gerechten. Techniciteit wordt gecombineerd met gevoel. Het precieze evenwicht tussen elk ingrediënt draagt bij aan expressieve, levendige smaken. Elke hap is intens. Bij Julemont** ervaar je culinair maatwerk met jeugdige uitbundigheid."
Dat hij nu een Gault&Millau Award wint voor Jonge Topchef van het Jaar, vindt hij geweldig. Het is een teamprestatie, vertelt de chef. "De prijs is aan mij uitgereikt, maar is voor het hele team. Een chef in zijn eentje kun je je bijna niet voorstellen. Dankzij de fanatieke jongens die achter mij in de keuken staan, hebben we deze award kunnen winnen. We zijn er superblij mee."
We vroegen Braeken ook naar zijn toekomstplannen. Hij vertelt: "We zijn nog niet eens twee jaar bezig en komen net uit de opstartfase. Hierdoor hebben we nog héél veel ideeën liggen. De aankomende periode gaan we de tijd nemen om deze uit te voeren."
Julemont is een fine dining-restaurant met twee Michelinsterren en is gelegen in Château Wittem. Braeken runt hier de keuken met een team van ervaren cuisiniers: sous-chef Norris Neutelings en Max van der Sterren. Het team heeft een brede ervaring op het gebied van werken in high end-restaurants met internationale bekendheid. Hierdoor bestaat het menu van Julemont** uit gerechten met een sterke vormgeving en uniek smakenpalet.