Jasper Panis en Max Risselada van restaurant Flore** uit Amsterdam zijn de winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts. Tijdens de finale in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op de Horecava streden de deelnemers om de winst. De finalisten waren: Hotel Restaurant Het Roode Koper*, Restaurant Flore**, Restaurant Moustique en Passy Events, de organisatie heeft Restaurant The Lemon Tree en Restaurant Dorset een Wildcard gegeven.
Onder het toeziend oog van een aantal aanwezige oud-winnaars, waaronder Dennis van der Beld en Jonathan Zandbergen, gingen de deelnemers aan de slag om een viergangenmenu voor de jury te bereiden. In de blackbox konden de deelnemers onder andere zeebaars en kokkels vinden. Daarnaast konden de deelnemers ook sukade, zwezerik en longhaas van het kalf in de blackbox vinden.
De jury, bestaande uit Frank Fol (Chairman We’re Smart World) Jonathan Zandbergen (Merlet*) en Marcel de Leeuw (Nestlé) waren zeer te spreken over het niveau van de deelnemers. Juryvoorzitter Frank Fol: "De Nederlandse keuken is meer dan levend, groenten krijgen meer en meer de plaats die ze verdienen. We worden er blij van dat jonge chefs het koken met groenten steeds meer in de vingers krijgen."
“Er is enorm netjes en schoon gewerkt. De deelnemers hebben zichzelf uitgedaagd om zo min mogelijk waste te hebben en dat is erg goed gelukt.”
De winnaars kregen de HANOS Gouden Koksmuts. De deelnemers kregen van Rational een Ivario, Big Green Egg schenkt een Big Green Egg Large inclusief accessoires, De VanDrie Group een cheque ter waarde van €750 voor kalfsvlees, Koppert Cress schenkt een Cress Experience Workshop en het Gastronomisch Gilde reikte ook een cheque van €1.000 uit aan de winnaars. Alle kleding van Chaud Devant mochten de deelnemers ook houden.