Pulitzer Amsterdam verwelkomt Jeroen Boone als nieuwe executive chef. Boone, die eerder werkte bij Spectrum** en Waldorf Astoria (beide Amsterdam), lanceert dit najaar zijn menu in restaurant Jansz.
Foto's: o.a. Ashkan Mortezapour Photography
Als executive chef bij Pulitzer Amsterdam is Boone verantwoordelijk voor de culinaire beleving in het gehele vijfsterrenhotel aan de grachten. Dit omvat het elegante restaurant Jansz. in de Negen Straatjes, de serene Pulitzer Garden, Pulitzer's Bar en de diverse events die het hotel organiseert. Zijn voorganger Arnout van der Kolk maakte in maart de stap naar Vineyard in Amsterdam.
Boone komt over van Waldorf Astoria Amsterdam waar hij verschillende rollen vervulde bij Spectrum** en Waldorf Astoria. Voorafgaand werkte Boone bij Bord’Eau** in De L’Europe (nu gesloten) met Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot, en later met Bas van Kranen. Hiervoor ontwikkelde hij zijn culinaire vaardigheden in Australië, Aruba en Spanje.
*De tekst gaat verder onder de foto's
Per oktober presenteert Boone zijn nieuwe menu in restaurant Jansz. De nieuwe kaart wordt een weerspiegeling van zijn visie op verfijnde smaken en creativiteit, waarmee hij een nieuw hoofdstuk inluidt voor het Amsterdamse restaurant.
Boone: “Ik kijk er enorm naar uit om samen met de getalenteerde teams de ervaring van Pulitzer Amsterdam naar een hoger niveau te tillen. Met beide handen pak ik de kans aan om Jansz. terug te brengen naar de top van casual dining van Amsterdam. We gaan dit restaurant op deze fantastische locatie de aandacht en verfijning geven die het verdient.”
*De tekst gaat verder onder de foto
Pulitzer Amsterdam, onderdeel van Lore Group, kijkt vol vertrouwen uit naar de bijdrage van Jeroen Boone. Met zijn komst hoopt het hotel de culinaire ambities te versterken en bij te dragen aan de groei en reputatie van Pulitzer Amsterdam als een bestemming voor zowel lokale bewoners als internationale gasten.