Michelin voegt deze 3 restaurants toe aan hun gids voor oktober 2024
Afgelopen maand waren de Michelin-inspecteurs weer druk met het bezoeken van restaurants in Nederland. Drie daarvan waren wel heel goed en worden toegevoegd aan de Michelingids voor de maand oktober 2024: Bar Beurre in Maastricht, De Kromme Bistro in Hoofdplaat en SEAson - Arsenaal in Naarden.
Foto's: o.a. Guy Houben
1. Bar Beurre
In hartje Maastricht opende in november vorig jaar Bar Beurre van vrienden Jesper Michels en Robin Hameleers. Voorheen werkten ze samen bij restaurant Onglet in Maastricht. Michels runt het restaurant aan de voorkant en chef-kok Hameleers regelt alles in de keuken.
Michelin schrijft: "Een no-nonsense bistro in een oud café, compleet met opzwepende muziek – dat is wat je kunt verwachten van Bar Beurre. De Franse keuken draait om boter, en dat is hier niet anders. Maar wel met de nodige verfijning. Zo bereidt de chef er bijvoorbeeld schartong à la meunière, geserveerd met ansjovis, tuinbonen en een verfijnde beurre blanc, versterkt met een scheutje sherry. De keuken is krachtig en speels en biedt een compacte kaart. Le beurre, c’est la vie!"
2. De Kromme Bistro in Hoofdplaat
Het 'zusje' van De Kromme Watergang* opende afgelopen jaar onder de naam De Kromme Bistro. Het zit naast het sterrestaurant en heeft een open keuken met grote houtskoolgrill. Edwin Vinke serveert hier gerechten als paella, steak tartaar en kokkels.
Michelin schrijft: "Je voelt hier de liefde voor lekkernijen uit de Zeeuwse wateren, die al hun ziltigheid etaleren. Zoals de kokkels met fijngesneden bieslook en een zalige beurre blanc met de jus van de kokkels en het aroma van citroengras. De chefs grillen net zo makkelijk een stukje bavette voor je – of wat dacht je van een vegetarische creatie? Deze brasseriekeuken heeft eigenheid."
3. SEAson - Arsenaal in Naarden
Dennis en Gabriëlle Koopmans openden in september vorig jaar visrestaurant SEAson in Naarden. Het koppel wil een plek neerzetten waar gasten steeds verrast worden met een dagelijks wisselend menu. De nachtvangst bepaalt het dagmenu. Hierdoor is het een extra uitdaging om de menukaart vorm te geven.
Michelin schrijft: "De geschiedenis van dit militaire onderkomen gaat terug tot 1688 en werd jaren later onder handen genomen door de gerenommeerde interieurontwerper Jan des Bouverie. Het is vandaag chic en sfeervol, met een terras dat opleeft op zonnige dagen. Dennis Koopmans richt zich vooral op lekkernijen uit de zee, al is er ook een aanbod voor vleesliefhebbers. Dit is een plek waar je komt voor het plateau de fruits de mer en kraakverse vis van het seizoen. Denk aan gebakken rode mul met een rijke schaaldierenbisque, fijngesneden venkel voor frisheid, ziltige zeekraal en krokante croutons. SEAson - Arsenaal staat voor fraîcheur en het beste van het seizoen."
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen