Genomineerden TheFork Restaurant Awards 2019
31 sterrenchefs hebben hun favoriete restaurant dat opende tussen januari 2018 en februari 2019 genomineerd voor de nieuwe TheFork Restaurant Awards. De top 10 wordt bepaald aan de hand van gasten die hun stem uitbrengen via TheForkRestaurantsAwards.nl. De uitreiking vindt plaatop 16 september 2019 in Het Sieraad in Amsterdam. Lees hieronder wie de genomineerden zijn.
Na de eerste editie in Italië (2018) is Nederland het tweede land waar de TheFork Restaurant Awards georganiseerd wordt. De award is in het leven geroepen om ieder jaar een selectie aanstormend culinair talent en restaurants een podium te geven. Soenil Bahadoer van De Lindehof**: "Als de oude gastronomische garde dragen we verantwoordelijkheid voor een nieuwe generatie. Zij zijn onze toekomst en de toekomst van dit vak. Deze award is een mogelijkheid om hen de kans te bieden zichzelf verder te ontwikkelen en hen een podium te geven om hun talent met anderen te delen."
Nederland op de kaart
Joyce Teune, B2B Director TheFork: "We reizen naar Italië en Spanje voor een geweldige pasta of paella, maar Nederland wordt culinair nog vaak over het hoofd gezien. Zo onterecht als je kijkt hoeveel mooie restaurants hier elk jaar openen. We hebben veel om trots op te zijn! Met TheFork Restaurants Awards willen we Nederlandse restaurants internationaal op de kaart zetten en nieuwe zaken een steuntje in de rug geven."
De genomineerden
Richard van Oostenbrugge / 101 Gowrie
Stefan van Sprang / Aim
Egon van Hoof / Bar Alt
Luc Kusters / Boompjes
Onno Kokmeijer / Café Cliché
Niven Kunz / Restaurant Zheng
Lucas Rive / Carstens
Moshik Roth / BARDAK
Tonny Berentsen / Fico
Dennis Kuipers / Frenchie
Michel van der Kroft / Frunk
Jan de Wit / Graham’s Kitchen
Jeffrey Schuur / Kook Atelier
Wilco Berends / La Rive
Mark Gratama / MAITA
Dennis Middeldorp / Maris Piper
Roland Veldhuijzen / ML Bistro
Chris Naylor / NENI
Raoul Meuwese / Restaurant & Wijnbar Glaswerk
Marcel van Lier / Restaurant 6&24
Soenil Bahadoer / Restaurant Doyy
Dennis van den Beld / Restaurant Smink
Alain Alders / Restaurant-wijnlounge ’t Fnidsen
Jarno Eggen / Sukerieje
Remco Kuijpers / Tapisco
Mike Cornelissen / The Green Rose
Martin Kruithof / The Lemon Tree
Sidney Schutte / Tommy’s & Zuurveen
Fred Mustert / Vandal
Tim Golsteijn / Lars
Jozua Jaring / Graphite
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen