Tijdens de eerste Redefine Meat Chef Battle, gepresenteerd door Ramon Beuk, gingen acht professionele chefs de culinaire strijd met elkaar aan. Niemand minder dan Ron Blaauw, Daan van der Lecq en Linda Steen begeleidden de deelnemende chefs om de New-Meat gerechten tot het hoogste niveau te tillen en om uiteindelijk een oordeel over de gerechten te vellen.
Het was Peter van der Winden van Le Nord in Rotterdam, die met de eer ging strijken. Zijn eigen gerecht bestond uit geroosterde watermeloen, krokant gebakken maïs, Redefine Meat kebab, dressing van gerookte tomaat en watermeloen en beurre blanc van maïs.
In de Black Box-ronde maakte hij indruk met Dimsum van Redefine Meat rundergehakt, geglaceerde biet, salsa van courgette en chioggia biet, krokante koriander en venkelcompote.
De jury, die naast Redefine Meat-chef Linda Steen bestond uit topondernemer Ron Blaauw en ondernemer en culinair contentcreator Daan van der Lecq, honoreerde deze gerechten met een eerste plaats.
Bas Nabbe van LEV Foodbar in Doetinchem werd tweede. Zijn eigen gerecht bestond uit licht gerookte Redefine Meat lams kebab-ratatouille van microgroenten, quinoa-taggische olijven, gerookte paprika, tomaten, yoghurtdressing en koriander.
In de Black Box-ronde maakte hij een gerecht met Oosters gekruid Redefine Meat rundergehakt, wontonsaus van 5spice morille en soja-gegrilde oesterzwam met geroosterde pompoen pitten.
Nadav Goldenberg, chef bij cateraar Vermaat werd derde met een eigen gerecht van Sinaia van Redefine Meat Lamskebab en mashwaya met verse kruiden, salade, yoghurt en flatbread.
In de Black box-ronde creëerde hij crunchy filodeeg gevuld met Redefine Meat gehakt, ui en knoflook.