Het gebruik van ‘gemaksproducten’ is een trend. Dat ondervond ook horecaondernemer Dirk Buijs (25), die een turbulent eerste jaar kende met zijn restaurant Derk in Wekerom en een oplossing vond in de SaucePro, een dispenser-systeem voor sauzen van Remia. Hiermee doseer je snel de juiste hoeveelheid saus bij een gerecht. “Het geeft gemak en zorgt voor een efficiënte dosering van de saus.”
Openingsfoto: Dirk Buijs van restaurant Derk in Wekerom
Als horecaondernemer Dirk Buijs terugblikt op het eerste jaar van zijn restaurant Derk in het Gelderse Wekerom, dan weet hij nauwelijks waar hij moet beginnen. “Het was echt een rollercoaster”, lacht hij. Buijs, slechts 25 jaar jong, werd medio 2023 de trotse eigenaar van een restaurant met aanpalend cafetaria, wat het startpunt was van een enerverend horeca-avontuur. De financiering, een grondige verbouwing, de zoektocht naar goed personeel én het bepalen van de koers van zijn restaurant.
“Ik wilde vooral twee werelden laten samenkomen”, zegt Buijs. “Bij mij kun je terecht voor een snelle hap, zoals een kipsaté of wagyu-burger, maar ook voor een verrassingsmenu van vijf gangen.”
Behalve de verbouwing was de grootste uitdaging voor restaurant Derk het vinden van goed, geschoold personeel. Maar ook dat is inmiddels afgevinkt, stelt Buijs. “De belangrijkste les voor mij als horecaondernemer is dat de gast altijd op nummer één staat. Als je loyaliteit naar je gast hebt, dan komt hij vanzelf weer terug.”
Hij zocht daarnaast naar een gemaksoplossing voor zijn personeel, die ook nog bijdraagt aan een hoger rendement. Buijs kreeg daarbij hulp uit onverwachte hoek. Via Instagram zag hij de lancering van de SaucePro van Remia, een handig dispenser-systeem waarbij het personeel snel en nauwkeurig saus kan toevoegen aan een gerecht. “Toen ik dit apparaat zag, heb ik er direct drie besteld”, herinnert Buijs zich. “Ik was al een tijdje op zoek naar een oplossing die beter en sneller kon. Vooral tijdens de piekmomenten wil je niet te veel bezig zijn met het tappen van sauzen.”
*De tekst gaat onder de afbeelding verder.
De SaucePro, fraai vormgegeven met een neutrale uitstraling, brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee, schetst Buijs. “Allereerst werkt het kostenbesparend”, weet hij. “Omdat je de dosering kunt instellen verspil je nooit te veel saus. Daarnaast wordt de zak helemaal vacuüm getrokken, waardoor er vrijwel geen saus achterblijft.”
Bovendien is het milieuvriendelijker dan de emmers, cans, potten en tubes die nu nog gebruikt worden in veel horeca. “De SaucePro is een gesloten systeem, wat ervoor zorgt dat je hygiënisch sauzen kunt doseren op gerechten of in een bakje. Ik zou het elke horecaondernemer aanraden. “Het geeft gemak en zorgt voor een efficiënte dosering van de saus.” Dat werkt ook stimulerend voor de omzet, omdat gasten zo eerder iets kunnen bestellen.”
*De tekst gaat onder de afbeelding verder.
Buijs heeft de SaucePro niet alleen in de keuken van zijn restaurant, maar ook bij het aangesloten cafetaria, Het Witte Paard, waar klanten de keuze hebben uit mayonaise, curry, ketchup en mosterd. Voor Buijs bracht het inventieve dispenser-systeem de nodige verlichting in een hectisch jaar. Of hij trots is op zijn onderneming? Buijs antwoordt met zijn hart. “Ik ben vooral trots op de mensen om mij heen.” Zonder hen had ik dit niet gered. Deze mensen geven mij elke dag frisse energie, waardoor ik een stapje extra kan doen voor mijn gasten.”