Restaurant Maeve* (Tommy Janssen en Sem Klein Oonk) uit Utrecht is de winnaar van de Hanos Gouden Koksmuts 2024. Tijdens de finale in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op de Horecava streden de deelnemers om de winst. De finalisten waren: Restaurant the Church, Restaurant Alma*, Restaurant ‘t Amsterdammertje*, Restaurant Maeve*, Restaurant aan de Poel** en Restaurant Dorset.
Foto: Charlotte Mauritz / Annoncé Management
De jury, bestaande uit Frank Fol (Chairman We’re Smart World) Marleen Brouwer (Noor* en oud-winnaar) Jurgen van der Zalm (Vinkeles **) en Michèl Lambermon (SVH Meester en oud winnaar) was zeer te spreken over het niveau van de deelnemers.
Juryvoorzitter Frank Fol vindt het mooi om te zien dat de HANOS Gouden Koksmuts echt een instituut is en dat het publiek de hele dag rijen dik heeft staan kijken. "Dit geeft de deelnemers echt een boost!"
Juryleden Jurgen van der Zalm en Marleen Brouwer viel het vooral op dat alle deelnemers de zenuwen goed onder controle hadden. “Ze waren allemaal zo rustig en gefocust, dat zie je niet vaak bij wedstrijden. " SVH Meesterkok Michèl Lambermon beleefde zelfs een culinaire rollercoaster.
Het tussengerecht, een groentegerecht, van Maeve was, op zowel visueel als op smaak ook het gerecht van de dag aldus de gehele jury. “We hebben de deelnemers ook uitgedaagd om zo min mogelijk waste te hebben en dat is erg goed gelukt” aldus Waldrik Kremer en Bert van Manen, keukenchefs.