Op 16 januari vond de tweede editie van het Open NK koken plaats tijdens de Horecava in Amsterdam. Deze wedstrijd stelt iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan een kookwedstrijd. Restaurant Merlet* in Schoorl slaat deze week een dubbelslag en Rosanne Bos van Restaurant Merlet* mag zich dit jaar winnaar van het Open NK noemen.
Fotograaf: Charlotte Mauritz / Annoncé Management
Eerder deze week won Restaurant Merlet* het Nederlands Kampioenschap Leermeester – Leerling, een wedstrijd die al vele jaren tijdens de Horecava wordt georganiseerd. Leermeester Marco Helsloot en leerling Bram Nicolai mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.
De deelnemers van het NK Koken moesten een driegangenmenu bereiden met ingrediënten uit de blackbox, samengesteld door HANOS Nederland, kalfsvlees van de Van Drie Groep en Dry Aged Biet van Beetz. Onder het toeziend oog van de jury, die bestond Alfred van Dijk (Restaurant het Oude Dykhuys) Waldrik Kremer (Internationaal Jurylid Worldchefs) en Bert van Manen (Teamchef Nederlands Culinair Team) gingen de deelnemers aan de slag.
De jury had lovende woorden over de teams: “We zijn er blij met zo’n groep jongere deelnemers en ze hebben leuke bereidingen en technieken laten zien. De verfijning in smaak behoeft nog enige aandacht, maar ze zijn goed op weg. Hopelijk zien we deze deelnemers terug bij andere wedstrijden,” aldus Waldrik Kremer, Bert van Manen en Alfred van Dijk.
Restaurant aan de Spuihaven met deelnemer Ezzat Abdelhalim pakte de tweede plaats en Restaurant het Rechthuis aan de Amstel met deelnemer Priscilla de Blieck werd derde.
De winnaar ging er met een mooi prijzenpakket vandoor, een cheque van 250 euro van de Stichting Wedstrijden i.o., schoenen van Chaud Devant, een messenblok van Dick, een masterclass bij Big Green Egg en een masterclass van een top pattisier bij Dobla. Ook kregen de deelnemers nog een cheque van 300 euro te besteden bij de Van Drie Group.