Op woensdag 11 december is Sander Spruijt (35), chef-kok en mede-eigenaar van Restaurant De Burgemeester* in Linschoten, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Sander mag zich na zijn inauguratie officieel de 153ste Meesterkok van Nederland noemen.
Foto's: o.a. Marina Kemp
Hoofdfoto: Sander Spruijt
SVH Meesterkoks Jarno Eggen (De Groene Lantaarn**, Staphorst), Wilco Berends (De Nederlanden*, Vreeland) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Sander Spruijt in De Burgemeester af. De Meesterproef startte met de bedrijfspresentatie, gevolgd door de lunch, zijn meesterlijk menu en twee vaktechnische opdrachten. Sander heeft dit alles, samen met zijn team, uitgevoerd. De commissie maakte dan ook na het diner bekend dat Sander geslaagd is voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok.
"Sander heeft een verzorgde stijl van koken, waarin zijn jeugdigheid ook terug te zien is op het bord. We zien een grote Meester, ook voor de toekomst. We hebben er alle vertrouwen in dat hij het vak Meesterlijk blijft overdragen aan de toekomstige generatie chefs. Onze nieuwe SVH Meesterkok is zich zeer bewust van de pijlers waar gastronomie op rust: product, smaak en cuisson’’, aldus de commissie.
*De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Al op jonge leeftijd leerde Sander dat eten heel lekker kan zijn als er liefde en tijd ingestoken wordt. Dat maakte dat hij kok wilde worden. Naast liefde verwerkt Sander in zijn gerechten graag verse, seizoensgebonden ingrediënten van de hoogste kwaliteit, waarbij lokale leveranciers een belangrijke rol spelen. Duurzaamheid en respect voor de natuur zijn daarbij vanzelfsprekend, omdat hij gelooft dat goede gerechten voortkomen uit een gezonde relatie met de omgeving waarin we leven.
Met het slagen van Sander Spruijt heeft Nederland meer dan driehonderd SVH Meesters, verdeeld over de zes SVH Meestertitels: