Sander Spruijt van De Burgemeester* slaagt voor Meesterproef SVH Meesterkok

Sander Spruijt - SVH Meesterkok

Sander Spruijt van De Burgemeester* slaagt voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 11 december is Sander Spruijt (35), chef-kok en mede-eigenaar van Restaurant De Burgemeester* in Linschoten, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Sander mag zich na zijn inauguratie officieel de 153ste Meesterkok van Nederland noemen.

Foto's: o.a. Marina Kemp
Hoofdfoto: Sander Spruijt

Prestatie op meesterlijk niveau

SVH Meesterkoks Jarno Eggen (De Groene Lantaarn**, Staphorst), Wilco Berends (De Nederlanden*, Vreeland) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Sander Spruijt in De Burgemeester af. De Meesterproef startte met de bedrijfspresentatie, gevolgd door de lunch, zijn meesterlijk menu en twee vaktechnische opdrachten. Sander heeft dit alles, samen met zijn team, uitgevoerd. De commissie maakte dan ook na het diner bekend dat Sander geslaagd is voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok.

"Sander heeft een verzorgde stijl van koken, waarin zijn jeugdigheid ook terug te zien is op het bord. We zien een grote Meester, ook voor de toekomst. We hebben er alle vertrouwen in dat hij het vak Meesterlijk blijft overdragen aan de toekomstige generatie chefs. Onze nieuwe SVH Meesterkok is zich zeer bewust van de pijlers waar gastronomie op rust: product, smaak en cuisson’’, aldus de commissie.

*De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Sander-Spruijt-En-Team
Teamfoto van restaurant De Burgemeester. Sander Spruijt en zijn vrouw Anne (midden), SVH Meesterkoks Jarno Eggen, Wilco Berends, secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland en het team van De Burgemeester. 

Liefde voor het ambacht

Al op jonge leeftijd leerde Sander dat eten heel lekker kan zijn als er liefde en tijd ingestoken wordt. Dat maakte dat hij kok wilde worden. Naast liefde verwerkt Sander in zijn gerechten graag verse, seizoensgebonden ingrediënten van de hoogste kwaliteit, waarbij lokale leveranciers een belangrijke rol spelen. Duurzaamheid en respect voor de natuur zijn daarbij vanzelfsprekend, omdat hij gelooft dat goede gerechten voortkomen uit een gezonde relatie met de omgeving waarin we leven.

'Als SVH Meesterkok wil ik een inspiratiebron zijn voor de jonge chefs'
Spruijt: "De titel SVH Meesterkok is een erkenning voor mijn toewijding aan het ambacht en bevestigt mijn streven naar het hoogst haalbare. Het betekent persoonlijke groei én de kans om mijn expertise te delen met de culinaire gemeenschap. Als SVH Meesterkok wil ik jonge chefs inspireren en aanmoedigen om het vak op het hoogste niveau uit te oefenen, ook als dat niet de makkelijkste weg is."

SVH Meestertitels

Met het slagen van Sander Spruijt heeft Nederland meer dan driehonderd SVH Meesters, verdeeld over de zes SVH Meestertitels:

  • SVH Meestergastheer/-vrouw
  • Meesterhorecaondernemer
  • Meesterijsbereider
  • Meesterkok
  • Meesterschenker
  • Wijnmeester
In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen.
Artikel delen