Sterchef Arturo Dalhuisen blijft bij Gossler & Florin A'dam tot eind 2024

Arturo Dalhuisen aan het werk

Sterchef Arturo Dalhuisen blijft bij Gossler & Florin A'dam tot eind 2024

Na het succes van de pop-up aan de Lindengracht in Amsterdam, zet sterchef Arturo Dalhuisen zijn samenwerking met restaurant Gossler & Florin voort tot ten minste eind 2024. In deze verlengde samenwerking creëert Dalhuisen elke maand een volledig nieuw menu.

 

Vernieuwing in de Jordaan

De intentie was om slechts een maand in de keuken van Gossler & Florin te staan, maar de positieve reacties van de gasten hebben ervoor gezorgd dat Dalhuisen zijn verblijf verlengt. "De avonden waren keer op keer uitverkocht, en de gasten waren zo lovend dat ik met veel enthousiasme heb besloten om door te gaan. Het creëren van een nieuw menu elke maand is een waanzinnige uitdaging, maar dat maakt het ook zo spannend", aldus Dalhuisen.

'Het creëren van een nieuw menu elke maand is een waanzinnige uitdaging'

Chef Arturo Dalhuisen

Dalhuisen staat bekend om zijn gedurfde en pure smaken. Zijn carrière voerde hem langs enkele van de meest prestigieuze keukens, waaronder De Jonkman** in Brugge en het De Leest*** in Vaassen (nu gesloten). Onder zijn leiding werd The White Room* in Amsterdam bekroond met een Michelinster, waarna hij de keuken van Voltaire* in Parc Broekhuizen, Leersum onder zijn hoede nam. Met zijn terugkeer naar Amsterdam is de stad een sterchef rijker.

Restaurant Gossler & Florin

Het restaurant is onderdeel van de Daalder Groep, bekend van Daalder* in Amsterdam van chef en ondernemer Dennis Huwaë. Gelegen in het hart van de Amsterdamse Jordaan, ademt het pand van Gossler & Florin een rijke horecageschiedenis. Ooit begon het als een traditionele Jordaanse kroeg in de jaren 30, daarna transformeerde de locatie van jazzbar en eetcafé tot het fine dining restaurant Daalder (nu gevestigd in 'Het Sieraad') en uiteindelijk tot Gossler & Florin. 

Artikel delen