SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, voormalig executive chef van Ciel Bleu** in Amsterdam wordt culinair verantwoordelijk bij DarkKitchenXL. Van de sterren tussen de wolken naar een ondergrondse ‘Dark kitchen’. Dat klinkt wellicht niet erg voor de hand liggend, maar voor Kokmeijer is het een logische stap in zijn culinaire carrière. "Ik wil een signaal afgeven aan de nieuwe generatie chefs: ook in de cateringwereld kun je werken op hoog niveau. En met een betere balans tussen werk en privé."
DarkKitchenXL (DKXL) in Bussum levert onder meer de menuboxen van (sterren-)chefs, die in de coronaperiode een groot publiek bereikten. Ook heeft de keuken een voorbereidende rol voor horeca en (event-)catering.
Kokmeijer gaat zich bij DKXL bezighouden met de culinaire invulling van de producten en diensten. Hij wordt verantwoordelijk voor de samenstelling en ontwikkeling van menu’s en bereidingen en gaat de keukenbrigade coachen, (op)leiden en selecteren. En hij komt met zijn eigen menubox. Kokmeijer: “Ik heb de cateringwereld altijd fascinerend gevonden, er zit enorm veel ontwikkeling in en er is echt iets gaande. Het mooie van catering op hoog niveau bij DKXL is dat ik hier de kwaliteit en liefde voor het vak in kwijt kan, maar met een hoge quality of life. Dat wil ik ook graag overdragen aan nieuwe collega’s in het vak."
*Tekst gaat verder onder de foto's en het grijze kader
SVH-meesterkok Onno Kokmeijer behoort al vele jaren tot de culinaire top. Sinds zijn 17de heeft hij gewerkt bij De Twee Schouwtjes, De Swaen, De Hoefslag, De Gieser Wildeman en Merlet - waar hij souschef was. In 2002 maakte hij de overstap naar het iconische restaurant Ciel Bleu in het Amsterdamse Okura Hotel. Kokmeijers culinaire prestaties met keukenchef Arjan Speelman werden door Michelin bekroond met twee sterren. Hij stopte zijn carrière bij Ciel Bleu** na bijna twintig jaar. Na een sabbatical slaat hij nu een nieuwe richting in. Naast zijn werkzaamheden voor DKXL is Onno Kokmeijer ondernemer, private chef en ambassadeur voor Berger, Da Boronia Olijfolie en Marigold Culinair.
Om de samenwerking in te luiden presenteren DKXL en Kokmeijer de 2** thuismenubox ‘Onno bij je thuis’. Vier gangen, ook beschikbaar in een vegetarische variant. Zo kan heel Nederland thuis koken zoals Kokmeijer.
*Tekst gaat verder onder de foto