Dennis Kuipers gelukkig bij Le Pristine, Tokio: altijd op zoek naar perfectie

Dennis Kuipers - Le Pristine in Tokio - Hoofdfoto

Dennis Kuipers gelukkig bij Le Pristine, Tokio: altijd op zoek naar perfectie

Topchef Dennis Kuipers stopte twee jaar geleden bij Vinkeles** in Amsterdam en verhuisde naar Tokio. Hij leidt daar sindsdien de keuken van restaurant Le Pristine, een project van Sergio Herman. “Ik zorg ervoor dat alles volgens zijn filosofie verkocht wordt. En dat het altijd goed is.”

 

Tekst: Tanja Tuinstra

Foto’s: o.a. Chantal Arntz 

Leerschool

Dennis Kuipers begon zoals velen in de horeca: met simpele baantjes in een poffertjesrestaurant en zelfs bij McDonald’s. “Gewoon om te zien wat er gebeurt in de horeca”, zegt hij. Zijn eerste leerbedrijf was een restaurant in Wateringen. “Met stoofpeertjes en aardappelpuree op tafel. Daar heb ik echt leren werken. En dat zeg ik ook altijd tegen jonge mensen: begin gewoon zo eenvoudig mogelijk. Als je alleen maar in topzaken werkt, mis je gewoon een basis.”

Verder lezen?

Meer over Dennis Kuipers lees je via de Entree Digitaal App. Verder lees je nog meer exclusieve artikelen, die alleen beschikbaar zijn voor Entree-abonnees.

Kies een abonnement

Artikel delen