BBB Maastricht 2024 staat weer voor de deur en dit jaar belooft het een extra bijzondere editie te worden en je vraagt hier gratis tickets aan. De ogen zijn gericht op de Maastrichtse horecavakbeurs dankzij de terugkeer van de prestigieuze MICHELIN-Sterrenuitreiking. De ceremonie vindt plaats op de openingsdag van de beurs. Als horecavakbeurs met een indrukwekkende geschiedenis van 69 jaar, richt BBB Maastricht zich als enige op zowel Nederland als België. Dit geeft de beurs een intiem en internationaal karakter, wat versterkt wordt door de zorgvuldig aangeklede beursvloer en een kwalitatief hoogwaardig programma. Met 75% van de bezoekers die beslissingsbevoegd zijn, trekt BBB Maastricht een publiek van hoge kwaliteit, wat het een ideale plek maakt voor netwerken en zakelijke kansen.
Foto's: Guy Houben
Dagelijks kunnen bezoekers genieten van kook- en productdemonstraties, proeverijen en workshops voor alle horecasegmenten. In de Battle Area wordt er gestreden door topchefs uit binnen- en buitenland, met de terugkeer van populaire wedstrijden zoals de Green Chef Battle en Best Burger Benelux.
Een van de hoogtepunten dit jaar is de Kameraod Brouwers Beer & Food Battle, georganiseerd in samenwerking met Euro-Toques Nederland. Hier worden deelnemers uitgedaagd om een seizoensgebonden driegangendiner te bereiden met de perfecte bierpairing. Alle wedstrijden worden beoordeeld door een jury van professionals en celebrity chefs, wat een extra laag van spanning en prestige toevoegt.
*De tekst gaat verder onder de foto.
BBB Maastricht biedt verschillende area's die elk hun eigen unieke sfeer en aanbod hebben. Folie Culinaire is een hoogwaardige sectie voor fine dining liefhebbers, terwijl De Markt zich richt op lokale producten en kleinschalige aanbieders. Pubstreet is de plek voor bieren, likeuren en mixdrankjes, en dit jaar is er een spannende nieuwe toevoeging: Event Connect. Deze area is speciaal ontwikkeld voor leveranciers in de event- en festivalbranche en biedt festivalorganisatoren, horecaondernemers en eventplanners een compleet beeld van de nieuwste trends en innovaties.
Naast de afwisselende programmering en vernieuwde area’s kan de beurs rekenen op meer dan 350 standhouders met elk vernieuwende producten, diensten of ingrediënten. Dat 2024 een niet te missen editie is hebben de bezoekers ook al bewezen. De organisatie bevestigt een groei van 42% in de bezoekersregistraties in de eerste twee weken na livegang! Kortom: De Maastrichtse vakbeurs is een must-visit voor iedereen die actief is in de horeca- en eventbranche!
*De tekst gaat verder onder de foto's.
Sinds enkele jaren beslaat Folie Culinaire een aanzienlijk deel van de Maastrichtse horecavakbeurs BBB Maastricht. Hier presenteren standhouders de meest hoogwaardige producten en diensten die de culinaire wereld te bieden heeft. Dit jaar zijn er indrukwekkende demonstratiesessies in de Demokeuken van Culinaire Saissonier, waar topchefs uit binnen- en buitenland hun vaardigheden tonen en inspirerende gerechten bereiden. Het is een unieke kans om deze culinaire meesters in actie te zien en nieuwe technieken en ideeën op te doen.
Naast de Demokeuken biedt Folie Culinaire ook de Tasting Experience, waar bezoekers kunnen deelnemen aan masterclasses en tastings onder leiding van ervaren sommeliers. Hier kan men proeven van verfijnde wijnen en andere delicatessen, terwijl de experts hun kennis en passie delen. De streekproductenmarkt is een andere trekpleister, gericht op kwaliteitsproducten uit Zuid-Limburg. Op het Streekheldenplein, ondersteund door de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij LIOF, worden lezingen gegeven door professionals uit de hospitality wereld, die hun inzichten en ervaringen delen met het publiek.
Een bijzonder hoogtepunt van Folie Culinaire is de Chef's Table, waar men kan aanschuiven voor een exclusieve sessie van drie gangen. Bezoekers worden getrakteerd op live cooking door chefs van gerenommeerde restaurants zoals Ambrozijn, Damianz, Hoeve de Bies en Kasteel ter Worm. Het is een unieke gelegenheid om de creativiteit en expertise van deze topchefs van dichtbij te ervaren en te genieten van een culinaire belevenis van het hoogste niveau. De sessies worden live gemodereerd door Dennis van Veen, sommelier van het Amsterdamse REM restaurant.
*De tekst gaat verder onder de foto.
Mede dankzij de terugkeer van de MICHELIN Sterrenuitreiking is Folie Culinaire populairder dan ooit te voren. Zo is de oppervlakte van deze area in aanloop naar de beurs drie maal vergroot. De verwachtingen zijn hoog gespannen de organisatie is zelfverzekerd: Een bezoek aan Folie Culinaire staat garant voor een inspirerende en smaakvolle ervaring voor iedereen die de wereld van fine dining wil verkennen. Zowel voor de doorgewinterde sterrenchef alsook de horecaprofesional die de stap naar een hoger niveau wil zetten.