De chocolade likeuren van Mozart kunnen puur gedronken worden, maar kunnen ook dienen als basis voor choctails. De zogeheten choctails kunnen tijdens de feestdagen ingezet worden als feestelijk dessert om te drinken of ‘on the side’ bij de koffie. Lees hieronder drie Mozart’s Choctail-recepten voor tijdens de feestdagen.
De Espresso Martini is de afgelopen tijd gevormd tot een echte trend in de horeca. Maar ben jij al bekend met de Espresso Martini met een ‘touch’ van Mozart?
Wat heb je nodig?
4 cl Mozart Chocolate Liqueur
3.5 cl koude espresso
2.5 cl vodka
Decoratie: koffieboontjes
Mix alle ingrediënten met ijsblokjes in een cocktailshaker. Doe wat ijsblokjes in een glas en zeef de choctail erin. Top de cocktail af met wat koffieboontjes.
Als je denkt aan de koude winterdagen, denk je aan warme chocolademelk. Een heerlijke variant op de oude, vertrouwde chocolademelk is Mozart’s Hazelnut Hot Chocolate.
Wat heb je nodig?
5 cl Mozart Chocolate Liqueur
10 cl volle melk
3 cl hazelnootlikeur
Verwarm de melk en hazelnootlikeur. Giet in een dubbelwandig glas, of ander glas wat geschikt voor het serveren van warme dranken. Voeg Mozart Chocolate Liqueur toe en roer goed. Top het geheel af met een toefje slagroom en gemalen hazelnoten.
Deze choctail is een echte beauty! Een parel voor het oog, maar natuurlijk ook heerlijk om te drinken.
Wat heb je nodig?
4 cl Mozart White Chocolate Liqueur
1.5 cl rozensiroop
1.5 cl amandelsiroop
4 cl room
Mix alle ingrediënten met ijsblokjes in een cocktailshaker. Doe wat ijsblokjes in een glas en zeef de choctail erin. Top de cocktail vervolgens af met rozenblaadjes.
Ga voor meer choctail inspiratie naar: www.mozartchocolateliqueur.com
Walraven Sax startte haar activiteiten al in 1823 en is daarmee één van de oudste wijn en gedistilleerd distributeurs in de Nederlandse markt.