promotioneel
In september vorig jaar opende cocktailbar Barbue in The Hoxton Lloyd in Amsterdam. Deze Zuid-Amerikaanse bar heeft een rijke geschiedenis én serveert cocktails die terugverwijzen naar het verleden en heden. Hiervoor gebruikt de bar de mixers van London Essence.
Foto's: Chantal Arnts
In een historisch pand aan de Oostelijke Handelskade vind je sinds vier maanden het nieuwe hotel The Hoxton Lloyd. In 1918 zat hier het Lloyd hotel gevestigd dat onderdak bood aan reizigers die richting Zuid-Amerika wilden varen. De rijke geschiedenis van het pand is nog altijd goed voelbaar, want wie het hotel binnenwandelt, ziet dat oude details bewaard zijn gebleven: van originele houten lambrisering tot glas-in-loodramen en tegels. Naast de rijke geschiedenis van het pand, vind je er ook een aantal mooie f&b-concepten: Breman-Brasserie en Barbue.
Die laatste zit gevestigd in het voormalige ticketkantoor en is een Zuid-Amerikaanse bar met gezellige zithoekjes en kleurrijke details. Achter de grote hoefijzervormige bar staan shakende bartenders die gasten verwelkomen. “Het is een gezellige en flamboyante plek, die alles behalve traditioneel is”, vertelt f&b director van The Hoxton Miriam Schofield erover. “We hebben veel gasten die uit de buurt komen, waardoor de bar echt een buurtfunctie heeft.”
Gasten bestellen cocktails van een kaart die is opgedeeld in twee delen: Golden Era en New Era. De Golden Era bevat klassieke cocktails met een twist en op het New Era-deel staan cocktails die volledig gefocust zijn op moderne smaken. De gemeenschappelijke deler is dat ze allemaal Europese en Zuid-Amerikaanse invloeden bevatten, net als de bar zelf. De twee meest bestelde cocktails zijn de North Atlantic Fizz (zie grijze kader voor recept) en de non-alcoholische Sea Shanty (zie groene kader voor recept), hierin gebruiken bartenders de mixers van London Essence.
“De soft drinks van London Essence zijn onmisbaar voor onze cocktails en de beste die er zijn. Ze hebben een uitgebreide soft drinks-collectie met natuurlijke smaken, die het beste in je cocktails omhooghalen”, vertelt Schofield erover.
Ingrediënten
Werkwijze
Voeg alle ingrediënten (behalve de soda) toe aan een tin-on-tin shaker en schud droog (schud zonder ijs) om het eiwit op te kloppen. Voeg daarna ijs toe en schud opnieuw. Pak je voorgekoelde Collins glas met wat ijs erin en zeef de cocktail in het glas. Voeg soda toe tot aan de rand en garneer met een perziksliertje.
Ingrediënten
Werkwijze
Neem een Collins glas, giet alle ingrediënten erin en roer heel voorzichtig, om de bubbels van de soda niet te verstoren. Voeg langzaam de ijsblokjes toe, zodat de siroop niet op de bodem van het glas blijft liggen. Suiker heeft een hogere dichtheid dan andere vloeistoffen, dus je wilt ervoor zorgen dat het goed vermengd is met andere vloeistoffen. Garneer met een schijfje grapefruit.