promotioneel
Met parasols uit Bali, zelfgemaakte meubels en bijzondere items op de menukaart, creëert Jimmy Westen een tropische strandvibe in zijn zaak Mood Beach in Scheveningen. Met succes: op een goede dag zit het terras met 200 gasten goed vol. We spreken met Westen over zijn beachclub.
Foto's: Pim Ras
Hoewel weinig zaken op zo’n toeristische locatie liggen als Mood Beach (op het Scheveningse strand, tegenover het Kurhaus), wordt de strandtent vooral bezocht door locals. Dat is mede te danken aan de hoge eisen die eigenaar Jimmy Westen stelt aan zijn zaak, zowel qua inrichting als qua aanbod van food & beverage.
De strandtent is een echte seizoenszaak, waar van maart tot oktober circa 200 gasten terecht kunnen op het terras. “Als het volle bak zomer is, hebben we ook nog een strandterras met picknicktafels, strandbedjes en luxe bedden,” aldus Westen. De speelse indeling van het terras en de gebruikte materialen geven de sfeer een extra relaxed karakter.
Westen: “Het meubilair van bamboe en eikenhout is grotendeels zelfgemaakt door handige vriendjes. Verder hebben we mooie parasols uit Bali en veel planten op het terras. Alles staat lekker door elkaar. Zo proberen we de beachvibe naar een hoger niveau te tillen.”
*Interview gaat verder onder de foto's.
Ook wat betreft de menukaart kunnen gasten van Mood Beach rekenen op een bijzonder aanbod. Westen: “Je vindt hier geen standaard kipsaté en spareribs op de kaart, maar ceviche van zeebaars en bao buns met vegan rendang. We serveren ook premium mixers van Fever-Tree: echt kwalitatieve drinks, die het zowel los als in de cocktails enorm goed doen. Alle vier onze gin-tonics maken we met Fever-Tree, waaronder de Beefeater Strawberry, met rood fruit, gin en de Fever-Tree Raspberry & Rhubarb. Deze schenken we aan tafel uit, dat geeft een extra twist aan de beleving."
"Pink drinks blijven sowieso populair, ook Skinny Mood Beach, met dezelfde Fever-Tree, is geliefd onder onze gasten. Verder schenken we Fever-Tree in onder andere onze variant van de Dark & Stormy, de Watermelon Mint Margarita en de Yuzu Mule: een cocktail van Caipi yuzu, lime en bitters die we aftoppen met ginger beer –een rijzende ster onder onze cocktails. Met Fever-Tree zetten we gasten echt iets bijzonders voor, én maken we het onszelf makkelijk om een goede cocktail te maken.”
Tekst gaat verder onder de foto.