Tijdens kerst draait het om gezelligheid, samenzijn én natuurlijk een lekker drankje. Of je nu een doorgewinterde bartender bent of pas net start, met deze vijf makkelijke en feestelijke kerstcocktails speel je in op de feestdagen en verras je gasten. Entree zet vijf recepten op een rij om inspiratie op te doen.
Geef de klassieke Margarita een feestelijke twist met cranberrysap. Binnen een handomdraai heb je de ‘Christmas Margarita’. Niet alleen lekker, maar ook mooi rood gekleurd en dus perfect voor de feestdagen.
Ingrediënten:
Bereiding:
Vul een cocktailshaker met ijsblokjes. Voeg de tequila, sinaasappellikeur, limoensap, cranberrysap en ahornsiroop toe. Schud krachtig gedurende 15-20 seconden. Vul een glas met ijsblokjes. Schenk de cocktail uit de shaker in het glas. Garneer met een takje rozemarijn en enkele verse cranberries.
De eggnog valt onder de noemer ‘comfort drinks’ en is perfect voor de feestdagen. Verwarmend, zalvend, romig en zoet… Do we need to say more?
Ingrediënten:
Bereiding koud:
Schenk alle ingrediënten in een shaker zonder ijs. Dry shake zodat het mengsel mooi luchtig wordt. Voeg vervolgens ijsblokjes toe en shake opnieuw hard, zo’n tien seconden. Schenk uit en zeef in een longdrinkglas gevuld met ijs. Parfumeer de cocktail door de oliën uit de citroenschil te verstuiven en rasp verse nootmuskaat over het glas.
Bereiding warm:
Schenk alle ingrediënten (hoeveelheden vermenigvuldigen voor het gewenste aantal personen) in een kookpannetje. Roer met een garde (of staafmixer). Verwarm tot het mengsel goed heet is, maar laat het niet koken! Schenk uit in een hittebestendig toddy-glas. Parfumeer de cocktail door de oliën uit de citroenschil te verstuiven en rasp verse nootmuskaat over het glas.
Dit recept komt uit ons artikel: 'De eggnog is een romige en zoete wintercocktail: hoe maak je ’m?'
De frisse smaak van granaatappel maakt deze cocktail een lichte en fruitige keuze. Met een bruisend effect is deze Gin Fizz ideaal om mee te proosten en gasten een goed begin van de avond te geven!
Ingrediënten:
Bereiding:
Mix gin, granaatappelsap en citroensap in een glas met ijs. Vul aan met bruiswater en roer zachtjes. Garneer met granaatappelpitjes en een takje rozemarijn.
De klassieke mojito krijgt een winterse touch met pepermunt en een speelse suikerstok als garnering. Leuk om naar te kijken én lekker om te drinken.
Ingrediënten:
Bereiding:
Stamp muntblaadjes, suiker en limoensap samen in een glas. Voeg ijsblokjes, rum en pepermuntlikeur toe. Vul aan met bruiswater en roer. Garneer met een mini-suikerstokje.
Sprankelend, zoet en zuur: we hebben het over de Sparkling Cranberry Spritz. Een cocktail die er geweldig uitziet in elk glas. De prosecco maakt het tot een topdrankje voor bij de kerstborrel.
Ingrediënten:
Bereiding:
Vul een glas met ijsblokjes en voeg cranberrysap en Aperol toe. Vul aan met prosecco en roer voorzichtig. Garneer met cranberries en een takje tijm.