Martin Ostendorf: Dutch Beer Ambassador Bierpersoon 2024
De bierwereld kent meerdere lijsten, zoals de top 15 van Bier! Magazine en ook The Dutch Beer Ambassador heeft een lijst. In de wandelgangen van het CRAFT-congres kreeg brouwer Martin Ostendorf van de Muifelbrouwerij de oorkonde bij de titel Bierpersoon 2024 van The Dutch Beer Ambassador.
Het is een initiatief van The Dutch Beer Ambassador Bert Kuperus, die vorig jaar door CRAFT werd verkozen als bierpersoon van het jaar. Op zijn beurt benoemde hij Martin Ostendorf tot Bierpersoon 2024 op basis van zijn positieve persoonlijkheid, ondernemerschap en invloed binnen de Nederlandse bierwereld.
Kuperus: “Martin Ostendorf stond eind 2023 al in de schijnwerpers met twee nominaties op de Nederlands Favoriete Bierlijst (NFBL).” Dat is een initiatief van Kuperus zelf.
Brabants Allerlekkerste
Begin 2024 volgde opnieuw erkenning voor Ostendorf: zijn iconische bier Zuster Agatha werd uitgeroepen tot Brabants Allerlekkerste en die titel won hij al eerder met dit bier.
Volgens Kuperus is de titel Bierpersoon 2025 niet alleen een bekroning van het vakmanschap achter Muifelbieren, maar ook een bewijs van de waardering onder bierliefhebbers. “Mijn volgers zijn zeer gecharmeerd van Martin en van Muifel. Als ik iets van Muifel verloot, krijg ik altijd positieve reacties: waar is het te koop, waar wordt het gebrouwen? Er is nooit iets mis mee, altijd toffe kwaliteit,” aldus Kuperus.
Strategische keuzes
Daarnaast roemt Kuperus Ostendorf om zijn strategische keuzes, zoals de aanschaf van een eigen bliklijn en zijn focus op verduurzaming en hygiëne in het brouwproces. “Hij is een slimme ondernemer met een sterke visie op de toekomst,” zegt hij. “Zijn kennis en karakter maken hem een inspiratie voor velen. Hij heeft al meerdere proeverijen verzorgd voor Bierconnaisseurs en wist een breed publiek te enthousiasmeren, zoals bij een proeverij in Oldenzaal, waar bierliefhebbers uit het hele land op afkwamen. Dat hij daar stond, laat zien hoe geliefd hij is in de bierwereld,” aldus Kuperus.
Martin Ostendorf (l.) en Bert Kuperus.
.jpg)
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen