Knelpunten en uitdagingen
Door de enorme behoefte aan cocktails in de horeca, komen er ook knelpunten en uitdagingen om de hoek kijken. Zo zijn er onvoldoende bartenders die de grote vraag aankunnen, is er een groot personeelstekort en bovendien ontbreekt er in veel bars een juiste cocktail-infrastructuur.
Het is een uitdaging om met deze omstandigheden authentieke en smaakvolle batched cocktails te maken met de juiste techniek. Springbay heeft, dankzij de vele ervaring met bartending en de kennis van het jarenlang batchen van authentieke cocktails, een mooie range van Springbay Cocktails gebracht.
Cocktail Fountain
Springbay heeft een unieke cocktail-tap-techniek ontwikkeld, genaamd de Cocktail Fountain. De Cocktail Fountain is een gepatenteerd systeem waarbij een cocktail binnen tien seconden getapt wordt met de juiste kwalitatieve uitkomst. Dit betekent dat de Pornstar Martini uit de fountain komt met een schuimkraag en de Hard Lemonade bruisend met koolzuur. Gemakkelijk voor ondernemers die meer cocktails willen maken in minder tijd zonder dat er kwaliteit verloren gaat.
Trainingsmateriaal en martini-bomen
Springbay ziet de Cocktail Fountain niet als vervanger van de bartender, maar juist als een aanvulling op drukke momenten. Het cocktailbedrijf helpt horecaondernemers met trainingsmateriaal met als doel de hardlopers, waaronder de Pornstar Martini en de Mojito, snel getapt te krijgen zodat er meer aandacht kan naar andere longdrinks en cocktails. Het trainingsmateriaal ‘Bartender Level’ kan elke ondernemer gebruiken om het niveau van zijn personeel een boost te geven en een mooie cocktailkaart samen te stellen.
Daarnaast stelt Springbay bijpassende martini-bomen ter beschikking, waardoor er twaalf Pornstar Martini’s kunnen worden geserveerd aan een groepje op het terras of in het restaurant. Zie het als een high-tea, maar dan met cocktails.