Op het terras of bij de buitenbar mag de slush cocktail deze zomer niet ontbreken. Je kunt ze makkelijk zelf maken (let op de hoeveelheden voor de smaak vanwege het vele ijs!) en ijskoud tappen uit een slushmachine. Fris, leuk en lekker: een frozen cocktail zorgt hoe dan ook voor veel vrolijke gezichten op het terras.
Tekst: Ingmar Voerman
Openingsfoto: Slush cocktail van BY AMI in Rotterdam
Als er iets gaat ontploffen, dan zijn het wel de frozen cocktails uit de slushmachine. Cocktails ijskoud getapt uit een vrolijk ronddraaiende slushmachine zijn allereerst een eyecatcher op de bar en het zorgt ervoor dat je makkelijk en snel cocktails kunt serveren. Slush cocktails zijn superfris met een hoog fungehalte.
Slush cocktails zijn (uiteraard) groot geworden in de Verenigde Staten, en dan met de frozen Margarita als vaandeldrager. Tex-Mex restaurantketens als Jimmy Buffet’s Margaritaville tappen zonder moeite een meter lang glas ijskoude Margarita voor je – kijk uit voor de daaropvolgende ‘brain freeze’!
Naast de Frozen Margarita zullen ook de Frozen Pornstar Martini, Espresso Martini’s, Daiquiri en Piña Colada uit de slushmachine veel geziene gasten worden op terras en strand.
Frosé Margarita van SuperLyan (links) en Sunshine Slushie van Mathieu Teisseire (rechts)
Ook voor de slush cocktail geldt: zelf maken is het lekkerst, maar lees je even in. Je zal misschien wat proefrondes moeten doen voor je de mix ‘on point’ hebt. Maar eerlijk is heerlijk: dan heb je heel het seizoen een eigen, steengoede cocktail! Tip: Je moet in ieder geval de cocktail intenser maken van smaak, door het ijs zal de cocktail haar kracht verliezen.