Dit zijn de genomineerden voor de Entree Awards 2022
Op maandag 28 november staat Theater Amsterdam in het teken van de Entree Awards. Wie gaan er naar huis met de Oscars van de Horeca? Bekijk hier de 54 genomineerde horecabedrijven.
De genomineerden van de Entree Awards 2022 zijn bekend. Door het hele land zijn ondernemers verrast met een speciaal nominatie-pakket. De genomineerden behoren tot de 54 beste nieuwe of gerestylede horecabedrijven van Nederland.
Entree Awards
Op maandag 28 november komt de top van de Nederlandse horeca samen voor de uitreiking van de Entree Awards. Wat je kunt verwachten? Na een spetterende uitreiking in Theater Amsterdam, opent Club Entree de deuren voor een event met food, drinks, entertainment, dance én netwerkmogelijkheden. Voor veel horecaprofessionals – genomineerd of niet - is dit hét moment om samen met het team en/of relaties een avond uit te gaan. Een avond die in het teken staat van slechts één thema: let’s celebrate hospitality!
Jurybezoeken
Maar voordat het zo ver is, buigt een 23-koppige jury zich over een lastige kwestie: welke tien bedrijven zijn zó mooi, goed, innovatief, onderscheidend en/of uniek dat ze een award verdienen? Samen met de jury bekeek Entree Magazine afgelopen tijd welke zaken in aanmerking komen voor een award. De juryteams zullen komende weken het land intrekken om alle bedrijven te bezoeken. Daarnaast zijn er twee persoonsgebonden prijzen te vergeven: Best Bartender en Ondernemer van het Jaar.
Countdown
Met de bekendmaking van de genomineerden is de officiële countdown naar 28 november begonnen! Zien we je in Theater Amsterdam?
Koop hier Early Bird tickets voor de Entree Awards 2022!
1. BEST NEW HOTEL <50 ROOMS
Bij de nominaties in deze categorie kijkt de jury aan de hand van verschillende criteria of het hotelconcept goed is uitgevoerd, zowel aan de voor- en achterkant, én of het hotel zich weet te onderscheiden in het huidige hotellandschap. De winnaar scoort goed op alle facetten (concept, faciliteiten, design, duurzaamheid, food & beverage en ondernemerschap) en is een toevoeging voor de branche, maar zeker ook een voorbeeld voor vakgenoten. Dit zijn de genomineerden:
- Boutique Hotel Jersey in Goes
- Dormio Wijnhotel in Valkenburg
- Heavens Hotel in Hoorn
- Hotel Not Hotel in Rotterdam
- Hotel Piet Hein Eek in Eindhoven
>Lees hier meer over de genomineerden in de categorie Best New Hotel <50 rooms
2. BEST NEW HOTEL 50+ ROOMS
Bij de nominaties in deze categorie kijkt de jury aan de hand van verschillende criteria of het hotelconcept goed is uitgevoerd, zowel aan de voor- en achterkant, én of het hotel zich weet te onderscheiden in het huidige hotellandschap. De winnaar scoort goed op alle facetten (concept, faciliteiten, design, duurzaamheid, food & beverage en ondernemerschap) en is een toevoeging voor de branche, maar zeker ook een voorbeeld voor vakgenoten. Dit zijn de genomineerden:
- DoubleTree by Hilton in Sittard
- Hotel Haarhuis in Arnhem
- NEO KVL in Oisterwijk
- The Den in Den Bosch
- Hotel de Timmerfabriek in Vlissingen
>Lees hier meer over de genomineerden in de categorie Best New Hotel 50+ rooms
3. BEST NEW RESTAURANT DESIGN
De award voor Best New Restaurant Design gaat naar het restaurant waarvan het design onderscheidend is, uitblinkt in zowel uitstraling als functionaliteit en waarvan het concept op een goede manier is geïntegreerd in het design en de styling. De jury let op onder andere onderscheidend vermogen, functionaliteit en het productieproces. Bij de winnaar klopt de balans tussen al deze facetten. De ondernemer heeft een duidelijke visie en het is de ontwerpers gelukt dat verhaal goed door te vertalen in het design. Er is daarbij ook goed gelet op de afwerking van details. Dit zijn de genomineerden:
- Ambrozijn in Valkenburg
- Green Gastrobar in Amsterdam
- Nela in Amsterdam
- Renilde in Rotterdam
- You Ning in Eindhoven
>Lees hier meer over de genomineerden in de categorie Best New Restaurant Design
4. BEST NEW DINE & DRINK CONCEPT <150 GUESTS
Bij de genomineerden kan de gast terecht voor food en drinks en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. En dat alles in een eigentijds interieur met oog voor styling die perfect past bij het concept. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor een avond waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt! Dit zijn de genomineerden:
- Graansilo Eten & Drinken in Groningen
- Helling 7 in Amsterdam
- JaffaJaffa in Zwolle
- Mesiba in Amsterdam
- OX in Rotterdam
>Lees hier meer over de genomineerden in de categorie Best New Dine & Drink Concept <150 guests
5. BEST NEW DINE & DRINK CONCEPT 150+ GUESTS
Bij de genomineerden kan de gast terecht voor food en drinks en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. En dat alles in een eigentijds interieur met oog voor styling die perfect past bij het concept. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor een avond waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt! Dit zijn de genomineerden:
- Carmel Market in Utrecht
- Freddy's in Leiden
- Heeren aan de Haven in Streefkerk
- Loungeclub Valencia in Deventer
- The Streetfood Club in Breda
>Lees hier meer over de genomineerden in de categorie Best New Dine & Drink Concept 150+ guests
6. BEST NEW RESTOBAR;
Restaurant + bar = restobar, een categorie die absoluut trending is! Steeds vaker zien we casual horecazaken waar een echte 'bar vibe' hangt, maar waar de gerechten/gerechtjes de traditionele bar bites ver overstijgen. De bar staat centraal, zoals bij een bar. Koken gebeurt er op hoog niveau, zoals bij een restaurant, maar zonder al te veel poespas en meestal zonder vaste menu's. In veel gevallen zijn het toegankelijke buurtparels, met locals als graag geziene gasten. De service is informeel en eten aan de bar is hier net zo gezellig als aan tafel. Dat is een fraaie ontwikkeling: op hoog niveau dineren aan de bar is in Nederland (helaas) geen gewoonte. Brengt deze categorie daarin verandering? Dit zijn de genomineerden:
- Bar du Champagne in Amsterdam
- Café Beurre in Amsterdam
- Café Concours in Utrecht
- Hooked in Tilburg
- La Petite Soeur in Rotterdam
>Lees hier meer over de genomineerden in de categorie Best New Restobar
7. BEST NEW COCKTAILBAR
De genomineerden in deze categorie brengen de Nederlandse cocktailscene naar een nóg hoger niveau. De winnaar weet zich te onderscheiden door de perfecte balans tussen cocktails van hoog niveau en service, kennis en gastheerschap van de bartenders. En dat alles uiteraard in de juiste sfeer en passend decor. De ondernemer heeft gekozen voor een duidelijk cocktail-concept dat bovendien uitstekend past op deze locatie en een toevoeging is op het beverage-aanbod in de regio. Het concept is op alle facetten goed uitgevoerd en valt in de smaak bij de doelgroep. Dit zijn de genomineerden:
- BlueBlood in Den Haag
- Colíma in Amsterdam
- Sins of Sal in Amsterdam
- Taru in Haarlem
- Ultramarijn Wonderbar in Den Haag
>Lees hier meer over de genomineerden in de categorie Best New Cocktailbar
8. BEST NEW NIGHTLIFE VENUE
Eindelijk: clubs kunnen weer draaien! In de categorie Best New Nightlife Venue kijkt de jury naar nieuwe nightlife-locaties. De genomineerden voegen ieder op eigen wijze iets toe aan de hedendaagse beleving en cultuur van het nachtleven in Nederland. De jury let onder andere op een onderscheidend concept dat goed is uitgevoerd, een passende programmering heeft, en waar de ‘energie’ helemaal klopt. En dat alles in een setting die daar goed bij past.
De winnaar is een absolute aanwinst voor de cultuursector, heeft het concept op alle facetten goed uitgevoerd en valt in de smaak bij de doelgroep. Omdat de afgelopen editie van de Entree Awards het nachtleven niet beoordeeld kon worden vanwege de coronarestricties, zijn de genomineerden uit deze categorie dit jaar in plaats van maximaal een jaar, maximaal twee jaar open. Dit zijn de genomineerden:
- AIR in Amsterdam
- BIT in Rotterdam
- Oliva in Amsterdam
- Parallel in Amsterdam
- PALACE in Groningen
>Lees hier meer over de genomineerden in de categorie Best New Nightlife Venue
9. BEST NEW GREEN FINE DINING
Steeds meer ondernemers houden in hun menu rekening met duurzaamheid. Een extreem belangrijke stap om zo een gezonde toekomst te creëren. De horeca heeft op dat gebied een voorbeeldfunctie, want (onder andere) food speelt daarin een grote rol. In deze categorie kijken we naar inspirerende voorlopers op dat gebied in de fine dining-scene.
De genomineerden zijn stuk voor stuk ‘groene trendsetters’ en proberen hun ecologische footprint zo klein mogelijk te houden. Van koken met lokale producten, vega(n) en seizoensingrediënten, tot het tegengaan van foodwaste en korte ketens (traceerbaar waar producten vandaan komen): welk nieuwe restaurant is de absolute uitblinker zónder belerend te zijn? Want genieten van goed eten en drinken en gastvrijheid staan altijd voorop! Dit zijn de genomineerden:
- Konijnenvoer in Arnhem
- Neder in Alkmaar
- Restaurant Rotonde in Rotterdam
- Wegrestaurant Zacht Staal in Beverwijk
>Lees hier meer over de genomineerden in de categorie Best New Green Fine Dining
10. BEST NEW HOLIDAY CONCEPT
Vakantieparken ontwikkelen zich momenteel volop. Het gaat zowel om parken van individuele ondernemers als om parken van grote spelers. We zien daarmee een nieuwe generatie (vakantie)parken met oog voor aspecten zoals design, duurzaamheid en/of f&b. Dit zijn concepten die zich richten op nieuwe doelgroepen en de nieuwe wensen van deze tijd.
De genomineerden uit deze categorie zijn jaarrond open, volledig nieuw óf gerestyled en een goede toevoeging op het bestaande leisure-segment. Welk bedrijf brengt de volgende stap om de gast van nu te trekken het best tot uitvoering? Gelet wordt op onder andere uitvoering, originaliteit, duurzaamheid en de toekomstbestendigheid van het concept. Dit zijn de genomineerden:
- Brinckerduyn in Appelscha
- Dormio Resort in Maastricht
- Molenwaard in Ottoland
- Mölke in Zuna
- Tiny Parks in Tiengemeten
>Lees hier meer over de genomineerden in de categorie Best New Holiday Concept
11. BEST NEW CAFÉ
Veel cafés die nu worden geopend hebben net als de traditionele bruine kroeg een duidelijke barfunctie waar onverwachte ontmoetingen kunnen ontstaan en waar dat fijne huiskamergevoel heerst. De nieuwe generatie cafés doet dat echter wel op een eigentijdse manier. Bijvoorbeeld met een goed uitgedachte f&b-kaart - het eten is goed, maar niet ingewikkeld -, entertainment en/of modern interieur. Hier staat bovendien een ondernemer aan het roer met oog voor doelgroep, gastvrijheid, duurzaamheid en personeelsbeleid. Welk café laat het best zien waar het café van nu voor staat? Dit zijn de genomineerden:
- Bar Bonnie in Amsterdam
- De Dakduif in Amsterdam
- Nieuwe Dikke Dries in Utrecht
- PAAK Vinyl Bar in Nijmegen
- The Dublin House in Zwolle
>Lees hier meer over de genomineerden in de categorie Best New Café
De Entree Awards 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door:
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen